Izvor:
20.03.2018 u 21:37
0

VULIN SA AMBASADOROM UAE: Nastavak saradnje u oblasti odbrambene industrije!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa novoimenovanim ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata Srbiji Mubarakom Al Daherijem o nastavku razvijanja strateških odnosa u oblasti odbrane i daljem intenziviranju vojnoekonomske, naučnotehničke, vojno-vojne saradnje.

Na sastanku je posebno izraženo interesovanje za dalji nastavak saradnje u oblasti odbrambene industrije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Vulin je izrazio zadovoljstvo zbog intenziviranja bilateralne vojne saradnje u 2017. godini, o čemu, kako je saopšteno, svedoči realizacija više zvaničnih poseta visokog nivoa u obe zemlje, kao i uspešna realizacija obuke u planinskim uslovima sa tri streljačka voda OS UAE u Nišu.

"Posebnu notu saradnji, a time i saradnji u oblasti odbrane, daje izrazito prijateljski odnos predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa zamenikom vrhovnog komandanta Oružanih snaga UAE, krunskim princom šeikom generalom Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom", navodi se u saopštenju.

Ministar odbrane potvrdio je privrženost Srbije razvoju i stalnom jačanju tradicionalno prijateljskih i strateških odnosa sa UAE.

On je istakao da je Srbija pouzdan i iskren prijatelj Ujedinjenih Arapskih Emirata i u potpunosti je posvećena unapređenju bilateralne saradnje, u svim sferama od zajedničkog interesa.

Na sastanku je, kako se dodaje u saopštenju, konstatovan uspeh učešća delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na nedavno održanom Međunarodnom sajmu bespilotnih letelica (UMEX 2018) u Abu Dabiju u februaru.

Izvor:Tanjug
Foto: Twitter/ANADOLU AGENCY (BHS), Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter