Izvor:
04.04.2018 u 18:05
0

MINISTAR ŠARČEVIĆ: Srbija popravlja obrazovni sistem i čini ga boljim, na tom putu krenula je od predškolskih pa do visokoškolskih ustanova!

U Skupštini Srbije danas je održana svečana akademija povodom 4. aprila, Dana studenata na kojoj je ministar nauke, prosvete i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio da će zahvaljujući nastojanjima nadležnih institucija i novim zakonima obrazovni sistem biti veoma kvalitetan i uspešniji nego sada.

Srbija popravlja obrazovni sistem i čini ga boljim, na tom putu krenula je od predškolskih pa do visokoškolskih ustanova, rekao je Šarčević na svečanosti upriličenoj za studente, kojoj su između ostalih prisustvovali i predstavnici parlamenta i direktori visokih škola strukovnih studija.

Ministar je podsetio da je Skupština Srbije usvojila Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, kao i Zakon o visokom obrazovanju, koji podrazumeva, između ostalog, menadžera u obrazovanju, vezu između fakulteta i privrede uspostvaljenu u nameri da se povežu ambicije i inicjative studenata sa poslodavcima.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter