Izvor:
04.04.2018 u 21:49
0

GUŽVE U OSNOVNIM ŠKOLAMA: Roditelji pohrlili da upišu prvačiće!

Upis đaka prvaka počeo je u ponedeljak, a već od prvog dana roditelji stasalih mališana pohrlili su u osnovne škole i stvorili ogromne gužve.

Većina njih žuri sa upisom da ne bi izgubili mesto u željenoj školi, ali ima i onih koji strepe da ne zakasne jer su za to zaprećene kazne u iznosu od 5.000 do 100.000 dinara, budući da je osnovno obrazovanje obavezno.

Iako je za upis potrebna brojna dokumentacija, roditelji kažu da nije bio velikih poteškoća da se ona prikupi.

– Najvažnije je da se ljudi dobro raspitaju i da imaju precizne informacije o dokumentima: šta je potrebno i gde se nabavlja. Kada se to zna, lako je organizovati se i pribaviti dokumenta. Nama su bila potrebna svega dva dana i ćerku smo upisali bez problema – kaže Aleksandar F., koji je sat vremena čekao u redu ispred OŠ „Despot Stefan Lazarević“ u Beogradu da upiše svoje prvače.

Upis đaka prvaka trajaće sve do 31. maja, a za školsku 2018/19. godinu upisuju se deca rođena od 1. marta 2011. do 28. februara 2012. godine. Odabir škole se obavlja u zavisnosti od teritorije na kojoj je dete prijavljeno. Postoji mogućnost da škola upiše i učenike s nepripadajućih područja, ali samo uz zahtev roditelja i ukoliko to dozvoljavaju kapaciteti škole. Odgovor za roditelje koji su bili u dilemi da li je za upis dece neophodno da ona budu vakcinisana jeste da svako dete mora da obavi obaveznu vakcinaciju, a tek nakon toga dobija se dokaz o lekarskom pregledu deteta.

Kurir

Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter