Izvor:
06.04.2018 u 16:14
0

OD SUTRA U FUNKCIJI: Preko Žeželjevog mosta u Novom Sadu biće pušten redovan železnočki daobraćaj!

Redovan železnički saobraćaj preko Žeželjevog mosta preko Dunava u Novom Sadu biće uspostavljen sutra od podne, saopštila je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

– Kao što smo i obećali pre desetak dana u Novom Sadu, u prvoj nedelji arpila ponovo kreće redovan železnički saobraćaj preko Žeželjevog mosta. Do juna očekujem da se završe i preostali radovi na pristupnim saobraćajnicama, kako bi građani Novog Sada mogli u potpunosti da ga koriste – rekla je ministarka.

Podsetila je da je ovaj most važan i za Novi Sad, ali i za celu Srbiju, jer se nalazi i na železničkom Koridoru 10, ali je i deo buduće brze pruge Beograd-Budimpešta.

– Žeželjev most je simbol moderne Srbije, njene obnove i bolje budućnosti, koja je u povezivanju i saradnji sa svima – podvukla je Mihajlović.

Vrednost izgradnje Žeželjevog mosta je, kako je saopštilo Ministarstvo, 54,74 miliona evra, a od toga, 25,37 miliona evra iznosi donacija Evropske unije, 25 miliona evra uložili su Vojvodina i Grad Novi Sad, a još 4,37 miliona evra uloženo je iz republičkog budžeta. Žeželjev most srušen je 23. aprila 1999. godine u NATO bombardovanju.

Radovi na obnovi započeli su još aprila 2012, ali je tek uključivanjem Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u projekat 2014. pojačana koordinacija među učesnicima u projektu i rešeni svi finansijski, organizacioni i tehnički problemi koji su usporavali završetak radova.

Izvor: Tanjug
Foto: Twiter/INFOSRB

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter