Izvor:
21.04.2018 u 20:27
0

KIKINDA: Počela izgradnja stanova za izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine!

U Kikindi je danas počela izgradnja stanova za izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a polaganju kamena temeljca prisustvovao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koji je izjavio da se gradi 25 stanova koja su planirana Regionalnim stambenim programom.

Reč je, kaže Dačić, o Potprojektu 2 koji je vredan više od 13 miliona evra i obuhvata izgradnju 200 stanova u devet jedinica lokalne samouprave, 120 montažnih kuća, kupovinu 250 seoskih kuća i dodelu 330 paketa građevinskog materijala, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

"Čast mi je da budem deo projekta koji rešava životno važna pitanja i obezbeđuje krov nad glavom ljudima koji su to zaslužili – najugroženijim izbeglim licima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine", ističe Dačić.

Navodi da će stanove korisnici dobiti u zakup, sa mogućnošću otkupa posle šest meseci po povlašćenim cenama prema Zakonu o izbeglicama.

Dačić je podsetio da je samo tokom prošle godine izgradnja stanova za izbeglice počela u Sremskoj Mitrovici, Paraćinu, Kruševcu, Prokuplju, Vršcu i Staroj Pazovi.

"Sa neskrivenim zadovoljstvom mogu da vas obavestim da radovi na izgradnji stanova na svim lokacijama veoma dobro napreduju. Kažem zadovoljstvo, jer se upravo tako osećam, kada znam koliko je do sada urađeno i postignuto na tome da svi zajedno zbrinemo i obezbedimo stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice", naglasio je ministar.

Uspešna primena Programa, poručuje Dačić, pokazuje da oni koji se nalaze u "teškoj situaciji dugotrajnog izbeglištva" više od dvadeset godina nisu zaboravljeni i zahvalio im na strpljenju i razumevanju.

"Nadam se da ćete vi, neposredni korisnici Programa, kojima zahvaljujem na strpljenju, uspeti da u ovoj prosperitetnoj opštini ostvarite svoje životne ciljeve i želim vam uspeh, radost i napredak u vašim novim domovima", poručio je Dačić u Kikindi.

Kao predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica, Dačić je ocenio da je Srbija, u odnosu na druge zemlje, u rešavanju tog problema pristupila humano.

"Sigurnost i boljitak već zbrinutih korisnika Programa, obavezuju nas da nastavimo aktivnosti i uspešno sprovedemo Program do kraja. Uveren sam da ćemo i u ovoj godini ostvariti još mnogo uspeha, kao što smo nedavno, u februaru, u Ovči, obeležili završetak 235 stanova", zaključio je Dačić.

Izvor: Tanjug
Foto: ruzicaveljkovicofficial, Twitter/InSerbia News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter