Izvor:
13.05.2018 u 19:22
0

VUČIĆ NA OTVARANJU „ONKOLOGIJE 2“: Od Nove godine zahvaljući ovim aparatima neće biti listi čekanja!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je,na otvaranju Onkologije 2, da od 2019. godine više neće biti listi čekanja i najavio znatno uvećanje plata zaposlenima u zdravstvu, posebno medicinskim sestrama.

– Od Nove godine zahvaljući ovim aparatima neće biti listi čekanja. Ovo su najmodernije mašine koje možete da pronađete na najmodernijim kllinikama i najrazvijenijim zemljama. Nastavićemo da ulažemo, a počinjemo i izgradnju novog Klinickog centra u Beogradu – rekao je Vučić.

On je istakao da veliki problem predstavlja odlazak fizičara i inženjera, najstručnijeg kadra, koji zbog znatno većih primanja odlaze u inostranstvo. Drugi problem su medicinske sestre, koje, kako je istakao, rade najteži posao.

– To je za nas katastrofalno, puno u njih ulažemo a onda ne možemo da im ponudimo odgovarajuću platu. Ranije smo imali 120-150 njih koji se jave na konkurs, danas 15. Ne možemo da realizujemo konkurse i zato će biti značajnog uvećanja plata za medicinske sestre, ali i za lekare. Ne kažem da je to dovoljno, ali ako to budemo radili i naredne dve godine, to će biti mnogo bolji uslovi – rekao je Vučić.

Danas je, ističe, nešto zadovoljniji položajem u zdravstvu i školstvu, ali će biti zadovoljniji i ponosniji kada primanja zaposlenih u tim sektorima budu 50 odsto viša, a ne 10, 20 ili 25 odsto.

– Zadovoljan sam ulaganjima u školstvu i zdravstvu do sada. Da li sam ponosan ili nisam ponosan kada vidim ženu koja ima 35.000 ili 40.000 dinara sa svim prekovremenim radom i koja se muči da okupa čoveka koji je preminuo u bolnici i da se brine o svakom povređenom koji dođe… – rekao je Vučić u Institutu za onkologiju gde je danas otvoren centar "Onkologija 2".

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/predsednikrs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter