Izvor:
19.05.2018 u 23:48
0

„BALKANSKI SKOK PRIJATELJSTVA 2018“: Ministar Vulin učestvovao na tradicionalnoj manifestaciji!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin učestvovao je na tradicionalnoj manifestaciji „Balkanski skok prijateljstva 2018”, na sportskom aerodromu „Lisičiji jarak” u Beogradu.

Ministar Vulin skočio je padobranom, sa tandem partnerom, iz aviona Antonov AN-2 sa 3.000 metara, a u toku dana sastao se i sa predstavnicima veteranskih udruženja, navedeno je u saopštenju.

Prema rečima Vulina, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije uvek će voditi računa o svim našim veteranima, o svim našim borcima, i zbog toga je dobra saradnja sa veteranskim udruženjima jedan od naših prioriteta.

– Svi ovi ljudi su se borili za svoju zemlju, branili su je, i naravno da treba da očekuju i dobiju zahvalnost svoje zemlje i svoje vojske za sve što su uradili – poručio je ministar Vulin.

Organizator manifestacije pukovnik u penziji Nenad Kuzmanović rekao je da podrška Ministarstva odbrane i Vojske Srbije izuzetno znači u organizaciji jedne ovakve manifestacije.

– Dobili smo dva leta avionom Antonov An-26, juče smo skakali s visine od 5.500 metara, danas s 5.800, što je posebno zadovoljstvo i na radost svih nas. Lično bih zahvalio ministru Vulinu koji je danas izveo treći skok – izjavio je Kuzmanović, rečeno je u saopštenju.

Manifestaciju su organizovali Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade „Arhistratig“ i Vazduhoplovni savez Srbije, uz podršku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva unutrašnjih poslova, Predstavništva Republike Srpske u Beogradu i padobranskih klubova „Feniks“ i „Delta“.

"Balkanski skok prijateljstva“ održava se od 1993. godine, kada je prvi put organizovan od strane grčke Unije rezervnih padobranaca i 63. padobranske brigade iz Srbije, precizirano je u saopštenju.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/vjestic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter