Izvor:
25.05.2018 u 15:37
0

STEFANOVIĆ: Spomen-obeležje u čast pripadnika MUP-a koji su žrtvovali svoje živote obavljajući službenu dužnost!

Spomen-obeležje u znak sećanja na pripadnike MUP jeste za ponos, jer se simboličnim gestom vraća mali deo duga ljudima koji su dali živote za Srbiju i njene građane, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Ministar je zahvalio Gradu Beogradu uz čiju pomoć je urađen jedan deo kompleksa spomenika, i objasnio da će se u okviru njega nalaziti deo sa uklesanim značkama svakog pripadnika MUP koji je "dao svoj život na dužnosti".

Spomen-obeležje u čast pripadnika MUP-a koji su žrtvovali svoje živote obavljajući službenu dužnost biće otkriveno danas, a prisustvovaće premijerka Ana Brnabić, ministar Stefanović, direktor policije Vladimir Rebić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Govoreći o predstojećoj proslavi Dana Ministarstva unutrašnjih poslova 27. maja, Stefanović je pozvao sve građane da dođu na celodnevno druženje sa policijom. Ove godine na obeležavanju tog dana prisustvovati dva orkestra – mađarski i poljski, koji će biti gosti na svečanom defileu.

Ministar je rekao i da će na Trgu Nikole Pašića, kod Presedništva i parlamenta biti postavljeni punktovi sa policijacima, gde će građani imati priliku da vide tehniku, policijske jedinice, a za najmlađe biće improvizovane stene na koje će moći da se penju.

Osim centralnog defilea i proslave, po prvi put ove godine biće organizovan i veliki koncert na Kalemegdanu sa gostujućim i srpskim orkestrom, kao i velikim brojem izvođača, rekao je Stefanović. On je pozvao sve građane da posete koncert.

Izvor: Kurir
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter