Izvor:
30.05.2018 u 16:36
0

ANTIĆ: U Srbiji je pokrenut snažan investicioni ciklus u sektoru energetike!

U Srbiji je pokrenut snažan investicioni ciklus u sektoru energetike vredan više od tri milijarde evra, koji će obezbediti dugoročnu energetsku bezbednost naše zemlje, izjavio je danas ministar energetike Aleksandar Antić.

Antić je, otvarajući konferenciju "Investicije i novi kapaciteti – garant energetske bezbednosti", najavio da će do 2025. biti uloženo više milijardi evra u nove projekte.

"Puno radimo, imamo snažan investicioni ciklus i duboko verujem da doživljava dodatni zamajac, koji će kapitalno uticati na našu energetsku bezbednost", rekao je Antić.

Istakao da je da se sve čini da Srbija u budućnosti ostane energetski bezbedna zemlja.

Jedan od najvažnijih projekata je započeta izgradnja novog bloka u Kostolcu B3 snage 350 megavata, koji će biti gotov i na mreži 2020. godine.

"Do kraja godine imaćemo na mreži oko 250 megavata struje iz snage vetra. Reč je o tri velika vetroparka Alibunar 42 megavata, Kovačica 105 megavata i Čibuk oko 100 megavata. To je veoma značajno za budućnost i popravljanje naše energetske strukture", kazao je Antić.

Antić je naglasio da ćemo do 2020. imati na mreži ukupno 500 megavata iz obnovljivih izvora energije.

"Energetska bezbednost jedno od ključnih pitanja naše države, kao i pitanje broj jedan u svim zemljama, pitanje koje dominira u svim političkim i geopolitičkim razmatranjima, kao i u EU. Srbija, takođe, stavlja u prvi plan pitanje energetske bezbednosti", naglasio je ministar.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter