Izvor:
15.06.2018 u 12:34
0

VANREDNA SITUACIJA KOD SVILAJNCA: Pod vodom 100 hektara oranica, potok se pretvorio u reku!

U selu Kušiljevu, kod Svilajnca, u kome je proglašena vanredna situacija, pod vodom je 30 domaćinastava i 100 hektara oranica, izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

U selu ima struje, ali je voda za piće zamućena i stanovnicima je savetovano da je ne koriste dok se ne ispita. Oko 100 domaćinstava u selu je pretrpelo neku štetu, odnosno voda je ušla u objekte, jedno domaćinstvo, u kome je živela samo jedna žena je evakuisno, i žena je smeštena u prostorije Mesne zajednice.

Poplavu je izazvala kiša koja pada od noćas, od kada je palo više od 125 litara po kvadratnom metru, kao i izlivanje seskog potoka, napomenuo je Milanović. Korito potoka sanira se mehanizacijom, a na terenu su predstavnici Sektora za elementarne nepogode, ljudi iz Mesne zajednice, vatrogasci, policija, postavljene su vreće sa peskom…

Od vode su odbranjene osnovna škola i zdravstvena ambulanta u selu. Kiša i dalje pada, ali je slabijeg intenziteta i voda se polako povlači. Uz Kušiljevo, najveće selu u opštini, manje poplave su u još četiri sela: Ðurinac, Subotica, Sedlare i Rođevac, napomeneo je Milanović.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/nada_nadailic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter