Izvor:
02.07.2018 u 05:46
0

RIGOROZNI PREGLEDI AUTOMOBILA:Od četvrtka nećete moći da registrujete vozilo ako je PRLJAVO, tehnički će biti SKUPLJI, a ovoliko će da traje!

Svako vozilo koje je prljavo ili nema isopravne brisače neće moći da prođe tehnički pregled i da bude registrovano predviđa novi pravilnik koji stupa na snagu u četvrtak 5. jula!

Ista sudbina čeka automobile koji imaju pukotinu na staklu veću od 10 centimetara, ozbiljnije mehaničko oštećenje šasije, neispravne kočnice, volan i svetlosne uređaje, oštećene preumatike sa dubinom šare manjom od predviđene, nekompletnu obaveznu opremu ili ako vlasnik ne poseduje važeća uverenja o svim prepravkama.

Većina ovih pravila su i ranije postojala na papiru ali se vlasnicima gledalo kroz prste.

Međutim, novi pravilnik predviđa daleko rigoroznije i detaljnije kontrole, tako da će na drumove moći samo potpuno ispravna vozila.

O tome govori i činjenica da će tehnički pregledi trajati najmanje 30 minuta i da će tokom pregleda morati da se napravi najmanje pet fotografija.

Cena oko 3.000 dinara, pregled kompletan

Tačne cene tehničkih pregleda će se znati za 10 dana, ali pretpostavka je da će koštati oko 3.000 dinara

Kako kažu iz Nacionalne asocijacije tehničkih pregleda do sada je pregled koštao 1.500 – 2.000, a niko nije ni gledao te automobile zato ćemo sada dobijati ozbiljne preglede za 3.000.

Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter