Izvor: Tanjug
06.07.2020 u 16:46
0

KORANA U SRBIJI! U 13 gradova VANREDNA SITUACIJA! (PREGLED)

U 12 gradova i opština u Srbiji uvedena je vanredna situacija zbog velikog broja novoobolelih od Kovida-19, a poslednji grad koji je uveo tu meru je Užice.

Tako je sada, vanredna situacija na snazi u Beogradu, Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu, Vranju, Ivanjici, Šapcu, Čačku, Kraljevu, Arilju, Požegi, Užicu i Priboju.

PROČITAJTE OBAVEZNO

SUPRUG ZA POŽELETI: Iznenađenje od Janka dobila tačno u ponoć! (FOTO)

POTRESNA ISPOVEST NADE VULIĆ: Korona mi uzela muža, umalo da nam decu ostanu siročad!

NJEN SUPRUG SE SADA BORI SA KORONOM! Ona danas TUGUJE i priseća se LEPIH trenutaka (FOTO)

Prvi grad koji je uveo vanrednu situaciju bio je Novi Pazar, 25. jula, kada je u tom gradu uvedena zabrana okupljanja u javnom prostoru, otvorenom i zatvorenom više od pet osoba. Ograničeno je i radno vreme ugostiteljskih objekata od 7 do19 časova, a za jednim stolom ne mogu sedeti više od dve sosobe, uz poštovanje obavezne distance od dva metra između njih i između stolova i uz obavezu nošenja zaštitne maske koju imaju i osoblje i gosti.

U Opštoj bolnici u Novom Pazaru je 330 kovid pacijenata, a do povećanja broja hospitalizovanih je, prema rečima koordinatora te zdravstvene ustanove Mirsada Ðerleka, došlo je zbog pacijenata iz Sjenice, kojih je u protekla 24 sata primljeno 55, odnosno dve trećine ukupnog prijema. U protekla 24 sata ukupno prijema u Opštoj bolnici u Novom Pazaru bilo je 98, a među njima su i pacijenti iz Tutina, Sjenice i Pazara, jedna ženska osoba stara 72 godine je preminula, dok se u respiratornoj jedinici trenutno nalazi osam intubiranih na mehaničkoj ventilaciji

Vanrednu situaciju posle Novog Pazara, redom su uvodli Tutin, Kragujevac, Vranje.

SVE O KORONI

Oglasila se medicinska sestra iz Novog Pazara: OVO JE PRAVA ISTINA O INFUZIJI ZA DETE ISPRED BOLNICE!

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Još ŠEST osoba preminulo, 92 na respiratorima!

DR STEVANOVIĆ UPOZORIO: Sve više MLAĐIH pacijenata, tok bolesti NEPREDVIDIV!

OGLASIO SE ČEDOMIR JOVANOVIĆ IZ BOLNICE: Premoren sam, ali borim se! (FOTO)

NOVO UPOZORENJE EPIDEMIOLOGA KONA: Za tri dana udar u Beogradu, moramo da poštujemo mere

U Ivanjici je vanredna situacija proglašena 2. jula.

Dan kasnije, 3. jula istu odluku doneo je i glavni grad, a tom prilikom donete su odluke da se na dve nedelje zatvore noćni klubovi i splavovi od 23 sata do šest ujutru, kao i kafići, osim onih koji imaju baštu. Broj ljudi okupljenih u zatvorenom biće ograničen na 100, uz distancu i sa maskama, a na otvorenom do 500 ljudi, a od danas su počele da se primenjuju i kazne za nenošenje maski u tržnim centrima i javnom gradskom i međugradskom prevozu, od 5.000 dinara. To je urađeno jer je 82,5 odsto svih zaraženih upravo u prestonici.

Posle Beograda, u petak su vanrednu situaciju proglasili i Šabac, Čačak i Arilje. Zatim je u subotu i Kraljevo proglasilo vanrednu situaciju zbog pogoršane epidemiološke situacije u tom gradu. U tom gradu su zabranjena okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite jedna je od tih mera.

U javnim parkovima i igralištima, kao i tokom vežbanja na otvorenom prostoru dozvoljeno je okupljanje do pet lica, uz odgovarajuće mere lične zaštite, a u svim zatvorenim prostorima obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra. Na snazi je zabrana organizovanja svečanosti, kao i organizovanja sportskih i drugih zabavnih manifestacija.

Predsednik opštine Požega Ðorđe Nikitović proglasio je u nedelju uveče vanrednu situaciju, koja je jutros stupila na snagu u toj opštini.

Poslednji grad koji je proglasio vandredno stanje je Priboj.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter