Izvor: Tanjug
10.08.2020 u 10:39
0

DOKTOR KON: Porast krenuo sa studentima, bili na proslavama

Epidemiolog i član kriznog štaba Predrag Kon upozorio je danas da predstoje nove rizične situacije jer se studenti vraćaju u domove zbog ispitnih rokova, navodeći da je porast broja slučajeva korona virusa krenuo sa studentima.

„Studenti nisu bili u domovima, nego na proslavama. Praktično, svaki drugi koji je oboleo dao je izjavu o nekom masovnijem druženju“, rekao je Kon 

On je ponovio da će Krizni štab sutra doneti konačnu odluku o načinu na koji će je se od septembra odvijati nastava u školama.

Rekao je da će odeljenja biti podeljena i da će u njima biti maksimalno po 15 dece.

OVO MORATE ZNATI

MILOVCI NAPRAVILI HAOS U SRPSKIM OPŠTINAMA: Đukanović pustio svoje zveri sa lanca

BOLNIČAR UHAPŠEN: UKRAO NOVČANIK PREMINULOG OD KORONA VIRUSA

ISKORISTITE DAN ZA OSVEŽENJE: Pogledajte gde nas očekuju pljuskovi

OD DANAS „OKO SOKOLOVO“ NA DELU: PIŠE KAZNE i šalje na kućnu adresu

POJEDINI PROFESORI STRAHUJU OD POVRATKA U KLUPE: Jedna stvar može da bude kobna po njih!

Dodao je da je odlučeno da bude omogućen produžen boravak, da časovi budu skraćeni, a da se između njih dezinfikuju prostorije, kao i da će deca tokom odmora morati da nose maske.

Kon je istakao da je na roditeljima, pre nego obrazovnim ustanovama, da vode računa o zdravlju dece.

„U školi je to teško sprovesti. Imate puno đaka. Najbolje je da roditelj svako jutro izmeri detetu temperaturu. Svako dete kojem je povišena temperatura ne treba da ide u školu“, objasnio je Kon.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter