Izvor: Blic.rs
10.08.2020 u 14:54
0

SRBI MOGU U 17 ZEMALJA BEZ PCR TESTA: Ukrajina i Tanzanija nam zatvorile granic

Putovanja ove godine na neki način organizuje pandemija korona virusa, jer se granice otvaraju i zatvaraju u odnosu na epidemiološke situacije širom sveta.

Takođe, od epidemiološke slike u državi zavisi i da li vam je potreban PCR test prilikom ulaza u neku zemlju, a isto važi i za karantin.

Državljani Srbije, prema poslednjim podacima mogu slobodno da putuju u 17 zemalja. Bez obaveznog PCR testa, karantina ili samoizolacije. Spisak država je malo izmenjen u odnosu na prošle nedelje kada je reč o – Ukrajini, Tanzaniji i Brazilu.

U Ukrajini na crvenoj listi

Srpski državljani, kao i državljani zemalja koje se nalaze u tzv. crvenoj zoni, obavezni su da provedu 14 dana u samoizolaciji za koju se prijavljuju preko mobilne aplikacije „Diй vdoma“. Lica će o prekidu samoizolacije biti obaveštena putem pomenute aplikacije. Od obavezne samoizolacije izuzeta su lica koja poseduju negativan PCR test, ne stariji od 48 časova.

Takođe, na aerodromima u Kijevu, Harkovu i Lavovu postavljene su laboratorije u kojima se vrše testiranja. Ako je rezultat negativan, osobi će biti dozvoljeno da uđe u Ukrajinu bez ograničenja. Cena testa iznosi oko 45 evra, dok se na rezultate, prema medijskim navodima, čeka 3-6 časova.

Za Tanzaniju potreban test

Državljani Srbije mogu ulaziti u Tanzaniju. Ukoliko država polaska ili avio-kompanija kojom su doputovali traže negativan test kao uslov za putovanje, putnici su obavezni da pokažu rezultate testa prilikom ulaska u Tanzaniju. Svi putnici se detaljno proveravaju po dolasku, a, u slučaju potrebe, može se tražiti da se uradi brzi test.

Možemo u Brazil

SVE O KORONI

Kolege o PREMINULOM Dr Žugiću: PET MESECI JE RADIO BEZ PREDAHA!

U SAD za dve nedelje skoro 100.000 DECE OBOLELO od KORONA VIRUSA!

LEPE VESTI iz Novog Sada: Situacija sa KORONOM se STIŠAVA!

Državljani Srbije sada mogu da uđu u Brazil vazdušnim putem, na kraći period (do 90 dana), uz neophodnu potvrdu o zdravstvenom osiguranju za sve vreme trajanja boravka u Brazilu.

Pored ovih izmena, spisak zemalja u koje možemo slobodno da uđemo bez obaveznog testa i karantina sada broji njih 17:

* Albanija

* Belorusija

* BiH

* Brazil

* Egipat

* Jamajka (pre putovanja, neophodno je prijaviti se na sledećem sajtu: visitjamaica.com)

* Republika Kongo

* DR Kongo

* Maldivi (posetiocima će na aerodromu biti vršeno merenje temperature i opšti pregled; ukoliko se utvrde simptomi kovid 19, biće urađen PCR test)

* Meksiko

* Oman (prilikom sletanja se meri telesna temperatura putnika i eventualno se upućuju u karantin oni putnici sa simptomima bolesti)

* Palau (neophodno je prilikom ulaska popuniti formular o zdravstvenom stanju i da budu podvrgnuti zdravstvenom pregledu; zabranjen je ulazak za one državljane Srbije koji su prethodnih 14 dana boravili ili tranzitirali u NR Kini, uključujući Hong Kong i Makao ili su boravili na putničkim kruzerima koji su pristajali u luke zemalja koje su pogođene bolešću kovid 19)

* Pakistan (na aerodromu se kontroliše temperatura; za lica koja pokažu simptome medicinsko osoblje na aerodromu odlučuje da li će zahtevati test na koronu; u slučaju pozitivnog testa, obavezna je mera izolacije)

* San Marino

* SAD (Ne mogu da uđu lica koja su tokom prethodnih 14 dana boravili u NR Kini, osim Hong Konga i Makaoa, Iranu, 26 zemalja Šengen zone, V. Britaniji i Brazilu. Pod boravkom se smatra i tranzitiranje kroz međunarodnu zonu. Imajući u vidu da savezne države imaju pravo donošenja sopstvenih propisa, uglavnom su sve države relaksirale zabrane ulaska tj. obaveze karantina ili negativnog testa”.

* Turska (pri ulasku u zemlju postoji obavezni lekarski pregled i merenje temperature)

* Centralnoafrička republika

Podsetimo, sredinom jula Savet EU je uklonio Srbiju i Crnu Goru sa spiska zemalja iz kojih je bezbedno doći u Evropsku uniju i zemlje Šengenskog prostora.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter