Izvor:
13.09.2018 u 06:27
0

Prvi slučaj virusa Zapadnog Nila kod deteta? Zbrinuto na Institutu za majka i dete sa blažim simptomima infekcije!

U Institut za majku i dete "Dr Vukan Čupić" primljeno je dete za koje se sumnja da je dobilo groznicu Zapadnog Nila.

Ono je, prema saznanjima lista, smešteno na neurologiji i njegovo stanje trenutno je stabilno. "Postavljena je sumnja na infekciju. Urađene su neophodne analize i čekaju se rezultati. Dete ima blaže simptome, ali je ipak zadržano u Institutu", rekao je izvor "Blica", objavljeno je na sajtu lista.

Ukoliko analize budu pokazale da se radi o virusu Zapadnog Nila, to će biti prvi slučaj te infekcije koji je dokazan kod dece u Srbiji. Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", dosad je u Srbiji od ove infekcije obolelo 286 ljudi, od kojih je 29 umrlo.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter