TUGA KOD PREŠEVA: Šestogodišnjak preminuo od srčanog udara u učionici za vreme nastave!

 

Šok Šestogodišnji F. J. je na početku petog časa iznenada pao sa stolice, lekari su radili reanimaciju 20 minuta, nažalost, bezuspešno

F. J. (6), učenik prvog razreda Osnovne škole "Zejnel Ajdini" u selu Rajince kod Preševa, preminuo je od srčanog udara u učionici za vreme nastave!

Mališan je na početku petog časa, naočigled učenika i učiteljice, iznenada pao sa stolice. Drugari iz razreda nisu ni bili svesni da im drug umire. Odmah je obavešten lekar ambulante koja je u okviru škole, ali nažalost, mališanu nije bilo pomoći i pored pokušaja reanimacije koja je trajala 20 minuta. Lekari su samo mogli da konstatuju smrt. Direktor škole Šukri Imeri kaže za Kurir da su on i zaposleni u šoku zbog tragedije koja se desila.

- Čim je učiteljica ušla u učionicu, dete je palo sa stolice. Odmah smo reagovali. Međutim, svi pokušaji reanimacije bili su bezuspešni - priča nam Imeri, koji i sam još uvek ne može da dođe sebi zbog nemilog događaja.

- Sve se odigralo za samo dva minuta, i dečakov pad i naša reakcija. Stigli su i lekari iz Doma zdravlja u Preševu, intervenisali su, ali ni oni ništa nisu mogli da urade, sve je bilo uzalud.

Prema rečima direktora škole, lekari su konstatovali da je dečak imao srčani udar - infarkt, a roditelji mališana su obavešteni kada su F. J. poneli prema ambulanti.

- Svi smo takoreći bili tu, potreseni smo zbog tragedije. Otac je za nekoliko minuta stigao, gledao je kako se lekari bore za život njegovog sina. Bio je tih dok je posmatrao to. Teško je opisati tu bol i grč na licu u trenucima kada čovek gubi dete. Najpotresnije je bilo kada je došla dečakova majka. Izašao sam, bilo mi je teško. Nisam mogao tu tugu da gledam, kad je ona ušla, ja sam izašao, i ja sam otac - kaže Imeri.

Pokojni mališan ima još jednog brata i sestru, a on je bio najstarije dete.

- Mi smo učenike pustili kući pokušavajući da dečaku što pre ukažemo prvu pomoć. Nadali smo se da ćemo uspeti s lekarima da povratimo dete - priča Imeri za naš list.

Viši tužilac iz Vranja Danijela Trajković potvrdila je da je dečak preminuo zbog problema sa srcem.

Roditelji su rekli da dečak nikada nije imao problem sa srcem, niti bilo kakvih zdravstvenih problema. Obdukcija tela tragično preminulog mališana neće biti rađena, jer je reč o prirodnoj smrti.

 

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/Aktuelno/net

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30 Rano jutro
06.45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14.30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:30 Glamur
19:00 Upoznajte parove
21:00 Goli život
23:00 Parovi - Poželi pesmu
02:30 Parovi - Live