Izvor:
26.11.2018 u 16:22
0

JEZIVI OBRAČUN U U VALJEVSKOM ZATVORU: Maloletnik (17) napao drugog zatvorenika kašikom!

Osuđenik valjevskog Kazneno-popravnog zavoda za maloletnike K. J. (17) iz Beograda, na mestu je usmrtio B. D. (83) iz Uba, tako što ga je slomljenom kašikom ubo u vrat.

Ubistvo se dogodilo u noći između subote i nedelje, u stacionaru zatvora, u kom su obojica bili na lečenju, a trojica osuđenika, koji su se takođe nalazili u sobi, ništa nisu primetili, jer su u to vreme spavali.

Pre dolaska na izdržavanje dvogodišnje kazne zatvora u Kazneno-popravni zavod za maloletnike u Valjevu zbog teških krađa, nezvanično saznaju Novosti, K. J. bio je štićenik Doma za nezbrinutu decu "Moša Pijade" u Beogradu.

Inače, navodno je poznat po sklonosti ka samoubistvu i povređivanju osoba koje se nalaze u njegovoj blizini. S obzirom da nije bilo drugih motiva za ubistvo, nezvanično saznaju Novosti, da je sklonost ka povređivanju drugih verovatno uzrok nasumičnog napada na B. D. koji se, na žalost, završio smrću.

Uz to, K. J. je odrastao uz majku koja je bila saučesnik u ubistvu svog drugog sina, odnosno brata ovog maloletnog zatovrenika. Odrastao je u hraniteljskim porodicama. Od pre tri godine, boravio je u domu za nezbrinutu decu, jer nije imao roditeljsko staranje.

Istraga je u toku, a uprava Kazneno-popravnog zavoda u Valjevu o ubistvu je odmah obavestila policiju, nadležno tužilaštvo i sud, te porodicu nastradalog.

Osim maloletnih i mlađih punoletnih osuđenika, u ovoj ustanovi kazne izdržavaju i punoletni osuđeni do godinu dana zatvora, sa područja za koja su nadležni viši sudovi iz Valjeva i Užica. To je bio razlog zbog kog se B. D. nalazio u ovom zatvoru.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter