Izvor:
19.12.2018 u 15:48
0

HAPŠENJE U KRALJEVU: Pritvoreni oštetili državu za više od 8 miliona dinara!

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela poreska uprava, pranje novca i zloupotreba službenog položaja, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Poreskom policijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su M. P. (58), R. L. (53) i B. J. (64).

Uhapšeni R. L., kao odgovorno lice preduzeća "Deni stil" i Nacionalne zadruge "Spas", i B. J., kao odgovorno lice preduzeća "Er Palas", osumnjičeni su da su tokom 2017. i 2018. godine sačinjavali izlazne račune prema preduzeću "Mom Pan", čije je odgovorno lice osumnjičeni M. P., a u koje su unosili podatke neistinite sadržine.

Kako se sumnja, iako su znali da do stvarnog prometa robe nije došlo i da se radi o simulovanim poslovnim odnosima, oni su knjižili fakture na osnovu kojih su potom na račune preduzeća "Deni stil", "Er Palas" i Nacionalne zadruge "Spas" primili uplate od preduzeća "Mom Pan" u ukupnom iznosu od oko 45.000.000 dinara R. L. i B. J. se terete da su potom uplaćen i novac podizali sa računa preduzeća i davali ga na ruke osumnjičenom M. P, za šta su uzimali kao naknadu za izvršenu uslugu po jednoj isplati od dva do četiri odsto.

Osumnjičeni M. P. se takođe tereti da je poreskom utajom oštetio budžet Republike Srbije za ukupan iznos od 8.223.722 dinara. Njima je određeno zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu biće privideni Višem javnom tužilaštvom u Kraljevu.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter