Izvor:
05.02.2019 u 14:00
0

VIRUS ODNEO JOŠ ŽIVOTA: U Zlatiborskom okrugu još dve žrtve gripa!

Na području Zlatiborskog okruga dve osobe su preminule usled komplikacija izazvanih virusom gripa.

Kako se navodi, usled komplikacija na plućima koje je izazvao virus AH1 preminuli su 35-godišnji mladić iz Sjenice i 70-godišnja Užičanka.

Broj preminulih od gripa u Srbiji sada se popeo na osam.

Kako je rečeno u Zavodu za javno zdravlje Užice, kod muškarca iz Sjenice dokazano je prisustvo virusa, dok kod preminule Užičanke nisu uzeti uzorci brisa grla i nosa, jer je grip dokazan kod člana njene uže porodice.

Prema rečima dr Aleksandre Andrić, od 28. januara do 3. februara registrovano je 1.382 pacijenata sa oboljenjima sličnim gripu.

U poređenju sa prethodnom sednicom, kada je zabeleženo 560 obolelih, odnosno istim periodom prošle godine kada je evidentirano 650 pacijenata, trenutno je više nego duplo obolelih od gripa.

Na odeljenju intenzivne nege Opšte bolnice Užice zbog gripa trenutno je hospitalizovano četvoro pacijenata od kojih su troje životno urgoženi.

Osim njih u ovoj ustanovi, na infektivnom odeljenju, od gripa se leči još 25 pacijenata.

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" je pre dva dana objavio da je od posledica virusa gripa u Srbiji od početka sezone umrlo šestoro ljudi, a registvovano 68.516 obolelih sa simptomima sličnim gripu, što je za 10 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter