Izvor:
20.02.2019 u 07:26
0

GRIP HARA CRNOM GOROM: Odneo četiri žrtve!

Četiri pacijenta preminula su protekle sedmice u Crnoj Gori od komplikacija izazvanih infekcijom virusa gripa.

Preminule su tri žene starosti od 61. do 67 godina i 81. godišnji muškarac.

Od početka sezone, u Crnoj Gori ukupno je evidentirano 11 smrtnih slučajeva, žrtava virusa gripa.

U najnovijem izveštaju Instituta za javno zdravlje (IJZ) koji obuhvata period od 11. do 17. februara navedeno je da je samo jedan od četiri preminula pacijenta bio vakcinisan protiv gripa.

Inače, u posmatranom periodu u Centru za medicinsku mikrobiologiju Instituta za javno zdravlje laboratorijskim putem potvrđeno je 35 slučajeva infekcije virusom gripa.

"Za sada se registruje epidemijsko javljanje sa srednjim intenzitetom aktivnosti gripa i širokom geografskom rasprostranjenošću", poručuju iz Instituta za javno zdravlje.

Najveći broj obolelih od bolesti sličnih gripu je registrovan u uzrastu od 20 do 64 godine 458 obolelih, dok je najviša incidencija registrovana u uzrastu od pet do 14 godine i u uzrastu mališana do četiri godine.

Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter