Izvor:
11.06.2019 u 11:11
0

ŠOKANTNO! AMERIKANAC UPAO U VULKAN: Približio se litici i pao sa visine od 240 metara!

Jedan muškarac je pao u neaktivan vulkan, odnosno, propao s ivice Kraterskog jezera u Oregonu.

Pao je na nekih 240 metera dubine, a spasioci su ga čuli kako zapomaže kada su spustili na dubinu od 180 metara. Posle spasavanja je prebačen bolnicu.

Zaposleni nacionalnog parka su upozorili posetioci da su stene blizu ivice kratera krhke i nebezbedne, pa da se stoga ne približavaju.

– Svake godine, neko se previše približi litici i padne, što često rezultira teškim povredama ili smrću. Naš tim spasilaca je obučen za ovakve situacije, ali spasavanje ponekad može potrajati satima – poručili su.
Krater ovog neaktivnog vulkana dubok je oko 600 metara i radi se o najdubljem jezeru u Sjedinjenim Državama i devetom najdubljem na svetu.

Kratersko jezero je geološki oblik koji stvara vulkan kada se uruši sam u sebe.

Te takozvane kaldere mogu biti ispunjene vodom pa tada nastaju kraterska jezera.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Arhva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter