Izvor:
13.10.2016 u 01:34
0

NEMA OSNOVA ZA HAPŠENJE SEJFIĆA: On NIJE državljanin Srbije, niti je na našoj teritoriji!

Srbija nema zakonski osnov za hapšenje Sanjina Sefića, osumnjičenog da je vozilom pregazio dve devojke, a nakon toga pobegao s mesta udesa.

To je izjavio Nemanja Pantić, načelnik Odeljenja za medije i komunikacije MUP-a Srbije.

Pantić je, bosanskim medijima rekao da je od MUP-a Federacije BiH sinoć oko 23.45 dobio obaveštenje da je Sanjin Sefić, prema njihovim podacima, prebegao u Srbiju na graničnm prelazu Uvac, što je MUP Srbije, kako je rekao, potvrdio.

– Kako Sarajevo do ovog trenutka nije raspisalo međunarodnu crvenu poternicu, koja predstavlja i nalog za hapšenje, dok se ne budu stekli takvi uslovi, službe u Srbiji nemaju zakonski osnov za lišenje slobode tog lica – precizan je Pantić.

On je istakao da će pripadnici MUP-a Srbije pružiti svu neophodnu pomoć u konkretnom slučaju.

– Takođe, postoji i bilateralni Ugovor između dve države o policijskoj saradnji, koji definiše slučajeve u kojima dve države za određena krivična dela isporučuju svoje državljane. Do ovog trenutka, Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova nije raspisalo poternicu – rekao je Pantić, preneli su Avaz i portal Kliks.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da Sanjin Sefić nije državljanin Srbije, niti na teritoriji naše zemlje ima prebivalište ili boravište.

– Pripadnici MUP-a Srbije pružiće svu neophodnu pomoć u konkretnom slučaju, u skladu sa zakonima Republike Srbije i drugim međunarodnim propisima – rekao je ministar Stefanović.

Ipak, naveo je, treba imati u vidu da do ovog trenutka Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova BiH nije raspisalo međunarodnu crvenu poternicu, koja je ujedno i nalog za hapšenje.

– To znači da ne postoji zakonski osnov za lišenje slobode lica koje se sumnjiči za ovo krivično delo – istakao je Stefanović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

B 92
Foto: Facebook/NUNS1994

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter