Izvor:
16.08.2019 u 17:04
0

HR: Decu otrovanu na brodu bude iz kome!

Zdravlje dvoje dece od pet i 14 godina koja su se otrovala na brodu kod Hvara, stabilno je, pa su skinuti sa respiratora i dišu samostalno.

Posle tri dana, lekari splitskog Kliničko-bolničkog centra počeli su da ih bude iz indukovane kome, prenosi HRT.

Kako je saopšteno, deca su stabilno, ali su i dalje životno ugrožena.

Petogodišnji dečak i 14-godišnja devojčica otrovali su se zbog nepropisno ugrađenog agregata na jedrenjaku kojim su s porodicom i prijateljima krenuli na krstarenje Jadranom.

Za izazivanje te tragedije u kojoj je stradao 57-godišnji Eugenio Vinci, a dvoje dece životno ugroženo, osumnjičeni su vlasnik i kapetan broda koji će se braniti sa slobode.

Oni se sumnjiče da su u motor broda ugradili benzinski agregat zbog čega su iscurili otrovni gasovi.

Ministar pomorstva Oleg Butković izrazio je žaljenje zbog tragičnog slučaja na Hvaru, podsetivši da Hrvatski registar brodova redovno proverava ispravnost svih brodova koji plove.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter