Izvor:
19.08.2019 u 17:23
0

LEKARI PROGLASILI SMRT: A žena zapravo umrla 4 dana KASNIJE U KIKINDI!

 

Lekar Hitne službe kikindskog Doma zdravlja Nebojša B. (30) dao je otkaz u ovoj ustanovi i pre isteka suspenzije koja mu je izrečena jer je 1. avgusta pacijentkinju I.K. (89) prilikom pregleda u njenoj kući proglasio mrtvom, iako je žena bila živa.

Baka je posle pogrešne dijagnoze živela još četiri dana, a preminula je u Opštoj bolnici u Kikindi. Lekar je nadređenima priznao grešku, a unutrašnja kontrola, koja je ispitivala ovaj slučaj, utvrdila je da je pogrešio jer prilikom pregleda pacijentkinje nije koristio ni stetoskop ni EKG aparat, te nije pravilno postupio prilikom utvrđivanja vremena i uzroka smrti.

– Lekar je bio suspendovan na 15 dana, ali je sam podneo zahtev za raskid ugovora o radu i pre isteka tog roka. To znači da on više nije zaposlen u ovoj ustanovi. Prethodno je priznao svoju grešku i shvatio da je najbolje da sam okonča ovaj za sve nas težak slučaj. Teško da bismo mogli da pređemo preko ovog propusta, jer se, nažalost, ponovio – objasnila je dr Biljana Marković, direktorka Doma zdravlja.

 

 

 

Kurir.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter