25°C

Beograd

HAGIBI OPUSTOŠIO SVE PRED SOBOM: Prema poslednjim informacijama poginulo najmanje 48 osoba!

U naletu tajfuna Hagibi u Japanu je, prema poslednjim informacijama, poginulo najmanje 48 osoba, a spasilačke ekipe nastavljaju potragu za 17 nestalih.

Tajfun je prouzrokovao značajnu štetu u centralnim i severnim delovima Japana, a hiljade kuća je poplavljeno ili oštećeno.

Japanski premijer Šinzo Abe je najavio da će vlada formirati specijalni tim koji će uključiti zvaničnike iz različitih ministarstava koji će se baviti rešavanjem posledica tajfuna, što podrazumeva i pružanje pomoći ljudima koji su izmešteni.

- Naš odgovor mora biti brz i primeren - rekao je Abe, ističući da se mnogi vode kao nestali, a šteta velika, prenosi AP.

U udarima tajfuna povređeno je najmanje 180 osoba, a oko 38.000 ljudi je evakuisano iz svojih domova, navodi agencija Kjodo.

Hagibi je doneo rekordne količine kiše, zbog čega se za samo 48 sati izlilo čak 20 reka.

Spasilačke ekipe pretražuju područje oko nabujalih reka i klizišta u potrazi za nestalima, vlasti upozoravaju da su moguće nove padavine.

Tajfun Hagibi izazvao je velike nalete kiše i jake vetrove tokom vikenda, kada je poplavljeno i oštećeno više hiljada domaćinstava, a veliki deo glavnog ostrava ostavio bez struje.

Saopšteno je da je oko 60.000 domova još bez struje u Tokiju i obližnjim prefekturama, a železnica je saopštila je da je železnički saobraćaj ograničen na gradove Nagano i Tokio.

Izvor: Tanjug
Foto: spiegel.de/Printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar