Izvor:
28.10.2019 u 14:01
0

DVE OSOBE PRIVEDENE: Incident ispred Beogradske sinagoge!

Dve osobe su privedene danas posle incidenta ispred Beogradske sinagoge Sukat Šalom, kada je deo pristalica predsednika Jevrejske opštine Beograd (JOB) Danila Medića pokušao da uđe u sinagogu.

Pristalice dve frakcije jevrejske zajednice osporavaju jedna drugoj legitimitet, a Medić je danas sa pristalicama došao ispred sinagoge i na konferenciji za medije naveo da su kapiji ovog verskog objekta u petak postavljeni lanci, a kako tvrdi to je učinjeno uz pomoć rabina Isaka Asiela.

Nakon obraćanja kazao je da će pokušati da uđu u sinagogu, a u trenutku kada su njegove pristalice pokušale da preseku lanac intervenisala je policija i privela dvoje ljudi.

U znak protesta zbog privedenih članova, okupljeni vernici šutirali su kapiju sinagoge, nakon čega je ispred kapije postavljena policija.

Izvor: Tanjug
Foto: youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter