Izvor:
07.11.2019 u 15:31
0

PALI KRADLJIVACI LUKSUZNIH AUTOMOBILA: Banda krala u Švedskoj, pa rastavljali i prodavali po Poljskoj!

Poljska granična straža i švedska policija, uz podršku Evropola, razbili su organizovanu kriminalnu grupu koja je učestvovala u krađi luksuznih automobila širom Evrope.

Januara 2019. godine poljska granična straža pronašla je automobil ukraden iz Švedske, koji je trajektom prevezen u tu zemlju, saopštio je Evropol.

Ovo otkriće pokrenulo je prekograničnu istragu organizovane kriminalne grupe specijalizovane za krađu velikih razmera luksuznih automobila.

Ukradena vozila iz Švedske prevožena su trajektom u Poljsku da bi im se promenili identifikacioni znaci ili bivala demontirana i prodavana u obliku rezervnih delova.

Procenjuje se da je mreža prikupila oko 280.000 evra od krađe nekoliko desetina luksuznih automobila, iako će se taj iznos verovatno povećati kako istraga napreduje, stoji u saopštenju.

Tokom operacije, poljske i švedske vlasti uhapsile su devet osoba, od kojih je za dve postojao evropski nalog za hapšenje.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter