Izvor:
06.11.2016 u 00:54
0

Skandalozna tuča dvojice ginekologa u Ćupriji: Kolega me tukao do krvi, slomio nos i šutirao dok sam ležao! (foto)

"Ma koji si ti šef!? Ko te šiša!", rekao mi je kolega Vladimir Kaluđerović (48) dok smo sedeli u šefovskoj sobi. Onda je naglo ustao, napravio nekoliko koraka, ja sam ustao, a on me je glavom udario po nosu. Usled jakog udarca pao sam na pod, a on me je šutnuo nogom u desnu stranu grudi, seo na mene i nastavio da me udara dok sam ležao u lokvi krvi. Probao sam da ga odgurnem rukama, ali nisam uspeo, jer sam ležao, a on je sedeo na meni.

Ovako priča šef Odeljenja ginekologije i akušerstva Opšte bolnice u Ćupriji Radiša Mladenović (58), koji je zbog frakture nosa i obilnog krvarenja smešten na ORL. Navodi i da mu je nos bio potpuno iskrivljen, da ga je doktorka vratila na mesto i uradila tamponadu da bi zaustavila krvarenje. Snimljena su mu i rebra, ali lekari nisu mogli da se izjasne da li su to nove ili stare povrede.

Doktor Mladenović trpi jake bolove, a dodatna snimanja zakazana su za sutra. Kaže da ne zna zbog čega ga je napao kolega Kaluđerović. Do nesuglasica je došlo u petak nakon vizite pacijentkinje u kojoj ginekolog Kaluđerović nije želeo da učestvuje. Zbog toga ga je Mladenović pozvao u "šefovsku sobu" na razgovor.

– Pitao sam ga kakav je to način da tokom vizite ne ulazi u bolesničke sobe, da ne pregleda pacijentkinje i ne brine o njima. On mi je rekao da to nisu njegove pacijentkinje i da neće ni da ih gleda. Rekao sam da nisu ni moje, ali da svi lekari treba da učestvuju u viziti i da će morati i on to da radi, jer imam instrukcije od direktora da tako postupim – kaže Mladenović za "Novosti".

On dodaje da su, dok je on ležao na podu, a Kaluđerović sedeo na njemu i udarao ga, u sobu ušli doktor Gradimir Malešević i glavna sestra Vesna Stajić, koji su pokušali da ga odbrane. Sestri je pošlo za rukom da izvede Kaluđerovića. Kolege su potom Mladenoviću ukazale prvu pomoć, odvele ga na skener i smestile na ORL.

Kaluđerović nije želeo da daje izjave, a v. d. direktora Opšte bolnice Slobodan Gajić nas je za sve odgovore uputio na Ministarstvo zdravlja. On nije želeo ni da nam odgovori na pitanje da li su oba lekara učestvovala u tuči ili je samo Kaluđerović pretukao Mladenovića, da li je pokrenut disciplinski postupak protiv nekoga, niti da li je neko od njih suspendovan sa posla.

SMENE DIREKTORA

Netrpeljivost između lekara počela je pre nešto više od dve godine smenom dr Predraga Drenovakovića, posle kojeg je na mesto v. d. direktora postavljen Marko Ilić. Loši odnosi kulminirali su oktobra prošle godine kada su pacijenti Ortopedije zaraženi bakterijom klostridijom. Ministarstvo zdravlja je zbog "propusta u organizaciji rada koje su dovele do pojave infekcije u ovoj ustanovi" smenilo Ilića i na njegovo mesto imenovalo Slobodana Gajića. Međutim, pre nego što je razrešen, Ilić je doneo brojna rešenja o premeštanju medicinskog osoblja s odeljenja na odeljenje, što i dan-danas izaziva sukobe.

BOJI SE ZA BEZBEDNOST

Doktor Mladenović kaže da bi i on voleo da zna zbog čega je kolega nasrnuo na njega. Dužnost im je, kaže, da povećaju broj pacijentkinja, da budu ljubazni i da pruže maksimalne usluge. Na svakodnevnim jutarnjim sastancima je, kaže, pokušavao razgovorom da smanji međusobne netrpeljivosti.

– Odnosi među kolegama jesu poremećeni, to datira odavno. Ali, nisam očekivao da će neko da nasrne na mene. Verovatno se kolega, pošto je magistar, ne slaže sa time što sam ja šef, ali s obzirom na to da imam 32 godine radnog staža najosposobljeniji sam da budem šef. U ovom trenutku ne pada mi na pamet da se vraćam na svoje radno mesto, jer se osećam nesigurno i bojim se da ponovo ne doživim ovako nešto – kaže dr Mladenović.

Novosti.rs
Foto: Novosti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter