Izvor:
16.11.2019 u 13:09
0

UHAPŠEN NAJTRAŽENIJI EVROPSKI BEGUNAC Hrvatski pljačkaš, posle sedam godina, otkriven u Novom Sadu! (FOTO)

U Vojvodini je nakon petogodišnje potere uhapšen hrvatski državljanin sa Evropske liste najtraženijih begunaca. Bojan Dragičević (38) uhapšen je u četvrtak u Novom Sadu.

Bojan Dragičević je opljačkao dve banke u Šibeniku 2005. Osuđen je na četiri godine i dva meseca, a u bekstvu je bio do 2012., kad je uhapšen u BiH i izručen Hrvatskoj. Ali, uspeo je čak dva puta pobeći iz zatvora. Pobegao je iz Lepoglave, a drugi put je pobegao iz zatvora u Puli 2014. i od tada mu se gubi svaki trag.

Dragičević je jedan od poznatijih kriminalaca iz Banja Luke. Iz zatvora u Puli je pobegao dok je bio u šetnji u zatvorskim krugom. Oko 16 sati zatražio je od dva policajca da ga vrate u ćeliju. Nestao im je u sekundi. Preskočio je zid visok oko četiri metra. Policajka, koja je od njega bila udaljena oko osam metara, zapucala triput u vazduh i dvaput prema njemu.

Iz zatvora u Lepoglavi je iskočio kroz prozor čuvane prostorije koju su, u pogrešnom trenutku, bez nadzora ostavili policajci.

Begunac je bio na evropskoj listi najtraženijih od 2016. godine, odnosno od samog početka formiranja liste, na kojoj su objavljeni najtraženiji begunci Europe, s obzirom da se radilo o izrazito opasnom i nasilnom beguncu.

Od 2014. godine aktivno se tragalo za njim pa je ostvarena kontinuirana operativna policijska saradnja sa specijalnom jedinicom MUP-a Srbije i Jedinicom za ciljane potrage MUP-a RS (BiH) te policijama Republike Slovenije, Austrije, Kraljevine Švedske, Holandije i američkom Službom maršala, a sve s ciljem lociranja i njegovog hapšenjem.

Odljenje za ciljane potrage i precizno lociranje Ministarstva unutrašnjih poslova RH u suradnji s specijalcima policije iz Srbije i pripadnicima Policijske uprave Novi Sad uspeo je Dragičevića napokon locirati. Uhapšen je u četvrtak na području Novog Sada.

Izvor: 24Sata
Foto: MUP

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter