Izvor:
22.12.2019 u 17:14
0

SEKSUALNA EKSPLOATACIJA DONOSI NAJVEĆI PROFIT: Trgovina ljudima sa ulica se preselila na internet!

U Srbiji je prošle godine identifikovano 76 žrtava trgovine ljudima, a to su samo slučajevi koji su zabeleženi, izjavila je Ana Krstajić, globalna predstavnica fondacije Unitas.

"CRNI DELFIN" PAKAO NA ZEMLJI Najstariji ruski zatvor za monstrume

Od ukupnog broja identifikovanih žrtava u Srbiji u 2018. godini, gotovo polovina su bile zrtve seksualne eksploatacije, a strahuje se da su ove brojke mnogo veće, jer se o tome ćuti, rekla je Krstajićeva za medije.

Istakla je da su na globalnom nivou ove cifre još alarmantnije, a dešava se da su žrtve predmet trgovine iznova i iznova.


PROČITAJTE I OVO

ČOLA PLATIO ARKANOVU BIVŠU On je san svih žena na Balkanu, a on je nju iskoristio i PREŽIVEO!

NJIHOVI ZUBI KAO NEČIJI AUTO: Evo koliko para estrada ulaže u svoj osmeh!

NOVAK OTKRIO KAKO DO USPEHA Pišem istoriju jer imam CILJ!

NOVO NA HAPPY TV! OVO STE ČEKALI! Domaća serija "Od vrata do vrata" (RADNIM DANIMA OD 15 SATI)


– Seksualna eksploatacija donosi najveći profit i zato je najzastupljeniji oblik trgovine ljudima kako u Srbiji tako i u svetu – objašnjava Krstajićeva.

Ona navodi daje u SAD u prosloj godini identifikovano skoro 11.000 žrtava, od kojih 70 odsto u segmentu seksualnog iskorišćavanja.

Na drugom mestu je, kako navodi, radna eksploatacija, čija je učestalost u poslednje vreme u porastu zbog migrantske krize.

Prema njenim rečima, Unitas se u Srbiji pre svega bavi prevencijom trafikinga putem edukacije dece, omladine, odraslih kroz razlicite programe i aktivnosti.

ističe da su te aktivnosti sada usmerene pre svega na to da se ukaže koje opasnosti prete sa interneta, i da se u tom cilj za decu priprema i informativni strip "Na mreži, a ne u mreži".

POMISLILI STE DA NEMA ŠTA DA POKAŽE? Grdno ste se prevarili! (FOTO)
Fondacija je, kako navodi, do sada edukovala vise od 300.000 ljudi, među njima i 75.000 dece i studenata.

– Važno je da shvatimo da smo svi potencijalne mete, iako cesto mislimo da se nama nikada to ne moze desiti-porucila je Ana Krstajić.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter