Izvor:
24.12.2019 u 08:28
0

OVE KUĆNE POVREDE SU NAJČEŠĆE SMRTONOSNE: Smrt pod tušem i zbog mokrih pločica!

Irena Milošević Kiki (30) iz Mladenovca, koja je nedavno preminula nakon što se okliznula na mokrim pločicama u kupatilu porodične kuće i polomila vrat dok su joj roditelji bili u susednoj sobi, nažalost, nije jedina koju je smrt sačekala u rođenoj kući nakon pada ili udarca. Godišnje se na svetu zabeleži više od 2,3 miliona povreda uzrokovanih padom, od kojih se više od 80 odsto slučajeva dogodi upravo kod kuće!

DA SE NAJEŽIŠ! PSI NANJUŠILI DEČAKA: Bio zarobljen u pedofilovom ormaru 2 GODINE! (FOTO, VIDEO)

Prema izveštaju američkog Nacionalnog saveta za bezbednost, jedna osoba dnevno nastrada u kadi ili pod tušem, a prema američkom Centru za kontrolu i prevenciju bolesti, mokre keramičke pločice su vodeći uzrok smrti ili povrede za osobe starije od 65 godina. Okliznuće o mokre pločice, posle strujnog udara, drugi je najčešći način na koji ljudi ginu u sopstvenoj kući, ali, nažalost, nisu jedini.

SNIMAK STRAVIČNE EKSPLOZIJE PUMPE: Trenutak pakla, čovek poginuo na licu mesta (UZNEMIRAVAJUĆE)

Svako od nas je bezbroj puta udario glavom o otvoren prozor, štek vrata, bojler, sapleo se o sopstveni tepih, u brzini naleteo na ivicu ormara ili komode koji su oduvek tu, opekao se na ringlu ili peglu koje je sam uključio, dok je o udaranju malog prsta na nozi suvišno i govoriti. Ipak, stručnjaci upozoravaju da kućne povrede mogu da budu i te kako opasne!

– Takozvane kućne povrede su zapravo najčešće. Pitanje je samo da li kod građana postoji svest koliko one mogu da budu opasne, a ja iz prakse znam da mogu da budu i vrlo smrtonosne i zato bih svima posavetovao da obrate pažnju. Najčešći je prelom kuka kod starijih građana, koji se dešava na putu od kupatila do kreveta. Pošto smo mi sve starija nacija, takve povrede su sve češće – kaže ortoped dr Nenad Lujić.

Izvor: Kurir.rs

Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter