Izvor:
25.12.2019 u 15:26
0

SVEDOČENJE ZORANOVOG BRATA SUPROTNO OD JANINOG Zoranov sin iz prvog braka odbio da svedoči

Na nastavljenom suđenju Zoranu Marjanoviću svedočio je i brat optuženog, Miloš Marjanović, čija se izjava nije poklopila sa izjavom Zoranove i Jelenine ćerke Jane, a čiji su transkripti sa saslušanja od 21. juna 2018. godine danas predsetavljeni javnosti. Miloš je rekao da su devojčicu kući vratili otac i deda, a da je on ostao na nasipu sa policijom koja je pretraživala teren. U izjavi devojčice stoji da ju je kući upravo vratio stric sa dedom.

Nakon što je pročitan transkript, Zoranov sin iz prvog braka Uroš odbio je da svedoči, a onda je došao red na brata Miloša koji je, svedoči naš reporter, u dahu ispričao šta se desilo kobnog 2. aprila 2016. godine.


PROČITAJTE I OVO

NAĐENA MONIKINA KOSA Malčanski berberin u obruču u selu Orešac! Čeka se hapšenje!

DECA RAĐAJU DECU Tinejdžerke, poslušajte ove savete ginekologa (VIDEO)

DANAS PADAJU SVE TAJNE UBISTVA PEVAČICE Svedoci brat, snaja, sin Uroš i roditelji!

TERZA ŽENI SINA Pogledajte Crnogorsku – snajku direktora Zvezde


– Ja i moja žena, tada devojka Milica, ustali smo ujutro oko devet sati, spremili smo se i krenuli u Zemun u restoran. Njoj je tog dana radno vreme počinjialo u 12, ali je zvala šefa da pomeri i dođe u 14č. Kada sam je odvezao u Zemun, vratio sam se kući, pustio film i zaspao. U tom trenutku kada sam ušao u kuću, sreo sam Jelenu, Zorana i Janu i oni su se spremali da idu negde.

U jednom momentu me je probudio otac kako bi uzeo ključeve od mog automobila da ode do prodavnice. Nešto kasnije zatim me je pozvao Zoran i rekao je da su otišli na trčanje, da se Jelena nije vratila i da dođem na nasip da mu pomognem. Trebalo je da ih odvezem do rampe u Crvenki jer su oni već nasipom bili otišli do rampe Smetlište. Rekao sam mu da mi je otac uzeo auto i da ću doći čim se on vrati.

Zoran me je opet zvao u jednom trenutku, vidno uspaničen, i rekao mi da dođemo. Čim je došao otac, krenuli smo do Smetlišta, ja sam vozio. Našli smo Janu i Zorana koji je pričao na telefon. Svi smo ušli u kola i vozili se nasipom, gledali ka Dunavu, da nije pala, da joj nije pozlilo. Više puta smo prošli nasipom. U jednom trenutku na nasipu se pojavio naš kućni prijatelj Boris Pucić i on se uključio u potragu.

Zoran je sve vreme bio na telefonu i pokušavao da prijavi njen nestanak. Pošto mu nije polazilo za rukom, Boris Putić pozvao svog kolegu iz policije, pa su mu rekli da mora u "29. novembar" da prijavi, rekao je Miloš.

Miloš je, prenosi novinarka portala Telegraf.rs detalje sa saslušanja, tada izjavio da je on ostao na nasipu, a da su Janu kući vratili otac i deda.

– U međuvremenu je pao mrak. Tada je došla i Jelenina majka, Zorica pokojna, koja je rekla da se ona čula sa Jelenom i da je ćerka rekla da će doći kada se vrati sa trčanja, samo da postavi Zoranu i Jani ručak. Sišao sam sa Zoricom zajedno do dunavske strane nasipa i tu smo malo tražili Jelenu. Međutim, Zorica je bila iznemogla zbog bolesti, pa smo morali da prekinemo.

U međuvremenu su došli Zoran i Vladimir na nasip. Ispostavilo se da Zoran mora da ode u policiju da prijavi nestanak. Zatim je došla i policija i ja sam ostao na nasipu sve dok je trajala potraga. Uveče kad smo došli kući, gledali smo njenu Fejsbuk stranicu. Sutradan smo opet rano, pre nego što je svanulo, otišli na nasip, moja supruga, Zoran i ja. Obišli smo dosta mesta. Zoran se zavlačio u šiblje. Silazio je do samog kanala. Tu se i moja supruga ubola na ekser, pa smo se vratili kući.

U međuvremenu, pre nego što smo otišli kući, na nasipu smo sreli momka koji je vozio kvad, pa smo ga zamolili da malo obiđe teren i sa njim razmenili brojeve telefona. Ne sećam se tačnog redosleda kad smo šta obilazili. Bilo je pre tri i po godine, a i bili smo pod jakim stresom.

Kasnije opet je Jelenina majka Zorica došla na nasip i zvala Zorana da dođe opet tamo. Tamo je bila policija. Jedan policajac je prišao Zoranu i rekao da pođe sa njim u "29. novembar". Meni je rekao da vozim Jeleninu majku i moju suprugu i da ih pratim. Prvo je odveden Zoran na ispitivanje, pa onda su i mene ispitivali. Tek na kraju dana, tog trećeg aprila, kada su završena ispitivanja, rečeno mi je da je Jelena mrtva – ispričao je Miloš.

I on je navo da su ga maltretirali u policiji. Rekao je da je to bilo psihičko maltretiranje, te da je bilo pretnji batinama, unošenja u lice. Naveo je i da je dva puta poligrafski testiran.

– Kasnije dok je trajala istraga, vađeni smo iz kreveta više puta, iako su nas kao privodili u svojstvu svedoka, maltretirali nas i zadržavali dugo, satima u policiji – kazao je ističući da je na nasip 2. aprila otišao sivim jugom, te da je taj auto veštačen jednom, dok je Zoranov mercedes veštačen triput.

Dodao je i da je bio u dobrim odnosima sa Jelenom, kao i da je ona "bila treningu", da je često trčala i to na nasipu ili na Labudovom jezeru oko terena BSK.

Svedočenje Milice Marjanović

Na kraju je svedočila Miloševa supruga milica, Zoranova snaja.

Koja je rekla da je za smrt Jeleninu saznala tek 2. aprila oko 21.15č, kada je Miloš nije sačekao isped posla da je odveze.

– Pozvala sam Miloša da vidim zašto ga nema. On mi je rekao da je Jelena nestala, da dođem kući u Borču. Pitala sam ga: 'Kako misliš nestala?' On mi je rekao: 'Nestala u Borči na trčanju'. Ja sam posle toga došla kući u Borču negde između 22.30 i 23č. Tamo su bile Jana, njena vaspitačica Lenka, kuma Vera, svekrva. Pričale smo o tome šta se dogodilo. Jana je rekla u jednom trenutku: 'Mama je nestala u travi, nismo mogli da je nađemo'.

Zoran, Uroš, Vladimir i Miloš su bili na nasipu, a ja sam sa kumom Verom pokušavala da dobijem bolnice i Hitnu pomoć. Iako je kuma Vera sve to bila uradila, zvali smo ponovo. Pretraživala sam i Jeleninu Fejsbuk stranicu, jer je ona tamo imala eksplicitne poruke , navela je Milica.

Na pitanje sudije objasnila je da je reč o porukama muškaraca, ne precizirajući njihov sadržaj.

– Ja sam izdovojila nekoliko tih poruka i pokazala ih Zoranu i Milošu. To je sve videla i policija. Posle smo i zajedno gledali njen Fejsbuk. Inače, mislim da je policija preporučila Zoranu da se pregleda njena stranica.

Te noći nismo spavali. Sutradan smo opet išli na nasip. Išli smo od rampe do rampe, ispitivali svakog koga smo sreli da li su je možda videli. Ulazili u kuće da pitamo meštane za nju. Onda sam se ubola na esksr, pa sam morala da idem kod lekara, gde sam primila antitetanus. Samo što smo došli kući, bukvalno ispred, nismo ni ušli unutra, pozvala nas je Jelenina majka i rekla da se vratimo na nasip – navela je ona.

Milica je dalje opisala kao i Miloš da su se vratili na nasip, pa otišli u "29. novembar". Milica je još rekla da je sa Jelenom bila veoma bliska, da su delile intimu.

– Poveravale smo se jedna drugoj – rekla je Milica i dodala da je nakon Jeleninog nestanka i ubistva Jana boravila u Borči kod njih, ali i kod bake.

U tom trenutku odbrana je pitala da li je policija razgovarala sa Janom, dok je ona bila kod pokojne baka Zorice.

– Jeste, policija je razgovarala sa Janom. To mi je sama Zorica rekla. Sa njom je pričala neka žena dok je Jana crtala crteže.

Suđenje se nastavlja 27. februara naredne godine. Biće pozvani svedoci: Vladimir i Zorica Marjanović, kuma Vera Vukomanović, Jelenina sestra od strica Teodora Krsmanović i Boris Pucić.

Izvor: telegraf.rs

Foto: telegraf.rs/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter