28°C

Beograd

Photo: kurir

Izvor: Tanjug

SUĐENJE MALČANSKOM BERBERINU 16. JUNA Evo zašto je odloženo suđenje!

Pripremno ročište u krivičnom postupku protiv Ninoslava Jovanovića, poznatijeg kao Malčanski berberin, optuženom za otmicu i seksualno zlostavljanje dvanaestogodišnjeg deteta odloženo je danas za 16. juni.

PRVA FOTOGRAFIJA Malčanski berberin doveden u sud! (FOTO)

Razlog za to je što Jovanoviću nije dato pravo da se upozna sa sadržinom nalaza i mišljenja veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu koji su veštačili njegovu uračunljivost.

- Zbog epidemiološke situacije branilac optuženog je obavešten da je u tužilaštvo stigao pisani nalaz i mišljenje veštaka koji može da razgleda, ali kopija ovog dokumenta nije dostavljena u pritvorsku jedinicu Kazneno popravnog zavoda u Nišu, gde se optuženi nalazi. S obzirom na to da optuženi ima pravo da pre nego što se izjasni o optužnici, bude upoznat sa sadržinom svih dokaza koji su prikupljeni u fazi istrage a čije izvođenje na glavnom pretresu tužilaštvo predlaže optužnicom, pripremno ročište je odloženo za 16. juni. Do tog roka će pisani nalaz i mišljenje veštaka biti dostavljeno optuženom - navodi se u saopštenju Višeg suda koje je potpisala Irena Gušić, portparol ove pravosudne institucije.

OČI U OČI! MAJKA OTETE DEVOJČICE VIDELA MALČANSKOG BERBERINA: Tresu mi se i ruke i noge

Gušić je potvrdila da je pre održavanja pripremnog ročišta, Jovanović podneskom tražio izuzeće postupajućeg zamenika Višeg javnog tužilaštva.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti