27°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: kurir.rs

POTRESNA ISPOVEST SUPRUGE POGINULOG RADNIKA U NOVOM SADU: Muža mi vraćaju u kovčegu (FOTO)

U porodicama Novosađana Vojislava Nedića (48) i Đorđa Bajića (62), dvojice inženjera nastradalih u velikom požaru u fabrici "Koteks viskofan" u utorak pre podne, tuga i neverica. Skrhani bolom, iznenadnom tragedijom koja ih je u trenu zadesila i zavila u crno, nemaju snage da pričaju.

Đorđeva supruga Biljana, kaže da još ne znaju kako se nesreća dogodila.

- Vraćaju mi ga u sanduku - glasom punim bola, kratko kaže supruga nastradalog Bajića. - Ceo dan mi se nije javljao, i to mi je bilo jako sumnjivo. Kasnije smo saznali za nesreću.

Ni u domu Nedića nemaju snage za razgovor sa novinarima. Daliborka Nedić, Vojislavljeva supruga, kaže da se spremaju da idu u Institut za sudsku medicinu.

OBAVEZNO PROČITAJTE

OGLASIO SE PREDSEDNIK VUČIĆ IZ PARIZA I POSLAO PORUKU DEMONSTRANTIMA!

POSLEDNJI PODACI O KORONI Manje zaraženih, preminulo 11 osoba

KRIZNI ŠTAB PRESEKAO! Ovo su NOVE MERE!

POLICAJAC KOME SU OBE NOGE POLOMLJENE OPISAO KAKO JE ZADOBIO PRELOME: Pao sam i osetio veliku bol u nogama...

EVO ŠTA ZNAČE NOVE MERE U BEOGRADU Nema svadbi, proslava, a ima još

- Ne mogu ništa da kažem, razumite me, molim vas - bilo je sve što je bolom skrhana žena rekla.

U trenutku kada je gusti crni dim ispunio fabriku, dvojica inženjera su, kako saznajemo, bila u kacelariji u upravnoj zgradi, gde su i pronađena njihova beživotna tela. Oni su se, najverovatnije, nagutali dima i nisu uspeli da izađu napolje. Radnici fabrike, potreseni zbog tragične pogibije svojih kolega, kažu da su obojica bili vredni, dobri i poštovani u kolektivu.

- Strašno je ovo što se dogodilo - kaže nam jedan od radnika "Koteks viskofana". - Najpre se čulo nešto kao eksplozija, a onda je krenula vatra i crn, gusti dim, kao zavesa. Ništa se nije videlo. Ljudi su u mraku uspaničeno vičući trčali napolje, tražeći izlaz da se spasu. Bilo je jezivo. Te scene još ne mogu da zaboravim.

Za pokojnog Đorđa Bajića od pojedinih njegovih kolega saznajemo da je u fabrici radio kao inženjer zaštite na radu, da je bio vrlo precizan i izuzetno pedantan i da je sprovodio sve mere u vezi sa zaštitom na radu. I za Nedića kažu da je bio vrlo stručan i cenjen i dobro pozicioniran u fabrici.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti