19°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen

Izvor: Tanjug

ZAVRŠENE REČI Šarić: Oslobodite me!

Darko Šarić, optužen za organizovanje kriminalne grupe za pranje novca u u Srbiji danas je u završnoj reči pred Specijalnim sudom u Beogradu još jednom ponovio da nije kriv i tražio od suda da ga oslobodi od optužbi.

- Obično se kaže ne pitajte za stečeni prvi million, a ja kažem pitajte me za prvih 27 miliona evra koje sam dobio od Vaca prodajom "Štampe" - rekao je Šarić i dodao da su od tih para krenule isplate.

PROČITAJTE I OVO

NEZAPAMĆENJA TRAGEDIJA: Ovo je porodica čiji su ćerkica (1) i sinčić (8) nastradali (FOTO)

VUČIĆ: Institut Dedinje 2 gotov do kraja juna 2021.

VUČIĆ UPOZORIO: Nemamo više gde pacijente,molim ljude da se paze

VELIKI GUBITAK: Preminula Darinka Matić Marović!

NOVI TEŽAK GUBITAK ZA SRPSKI FUDBAL: Preminuo Vladimir Bulatović!

Smatra da nije tačno ono što tvrdi tužilaštvo - da je sa grupom saradnika oprao više od 22 miliona evra stečenog prodajom kokaina, kao i da su njegove navode potvrdili su veštaci finansijske struke. Šarić je u kratkim crtama ponovio tok novca, kako je deo uplaćivao na račun sada pokojnog Dragana Dudića Frica, napominjući da je izvesnu sumu dao i optuženima Marku Daboviću i Zoranu Ćopiću.

Završne reči nakon Šarića dali su i ostali optuženi. Kada se završne reči okončaju sudsko veće će zakazati izricanje prvostepene presude.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je prošle sedmice predložilo sudu da Darka Šarića i ostale optužene osudi na maksimalnu zakonsku kaznu zbog organizovanja kriminalne grupe koja je u Srbiji "prala novac", za koji se sumnja da je stečen krijumčarenjem kokaina.

Zaprećena kazna za krivično delo pranje para za koje se Šarić i ostali terete je 12 godina zatvora.

U nastavku suđenja završnu reč će izneti advokati optuženih, a potom i optuženi. Potom će sud zakazati izricanje prvostepene presude. Završne reči na ovom suđenju odlagane su od prošlog septembra.

U završnoj reči na suđenju, koja je održana i u utorak, tužilaštvo je istaklo da je dokazalo da su optuženi oprali više od 20 miliona evra, tako što su novac ulagali u legalne poslove. Šarić je u drugom postupku zbog organizovanja grupe za krijumčarenje kokaina, u decembru 2018. godine osuđen na 15 godina zatvora i sada se čeka odluka Apelacionog suda po žalbama u tom slučaju.

Tužilaštvo tvrdi da su Šarić i ostali "oprali" oko 22 miliona evra, zarađenih prodajom kokaina, a optuženi su to negirali. Prema navodima optužnice za pranje para, novac od prodaje kokaina koji je nabavljan u zemljama Južne Amerike prebacivan je u Srbiju preko ofšor kompanija i uplaćivan na račune domaćih preduzeća i pojedinih banaka. Ova sredstva korišćena su za privatizaciju društvenih preduzeća, ali i kupovinu nekretnina i zemljišta.

Novac je, između ostalog, ulagan i u novosadski hotel "Putnik", "Mitrosrem" iz Sremske Mitrovice, "Palić" iz Subotice, brojne nekretnine na Zlatiboru. Optuženi se, međutim, brane da su investirali u preduzeća i zemljišta, ali i da je reč o legalno zarađenom novcu.

Pored Šarića, u ovom slučaju optuženi su Nebojša Jestrović, Andrija Krlović, Predrag Milosavljević, Radovan Štrbac, Zoran Ćopić, Marinka Vučetić, Dubravka Štrbac, Stevica Kostić, Boban Stojiljković, Bojan Stanojković, Erdin Aguš, Goran Vučković, Nebojša Spasić, Nemanja Krstajić, Goran Bogdanović i Marko Dabović.

Šarić se, nakon višegodišnjeg bekstva, 18. marta 2014. godine predao srpskim vlastima, nakon čega je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti