15°C

Beograd

Priznao sam ćerki: MAMA TI JE UBIJENA!

Ispričao sam svom detetu, devet meseci posle zločina, da Jelenu više nikada neće videti i da je ona sada na nebu, kaže Zoran Marjanović i dodaje da je Jana tražila da ide na majčin grob

Devet meseci posle smrti moje supruge odlučio sam da petogodišnjoj ćerki Jani kažem istinu. Nije prošao dan a da nije pitala gde joj je majka. Rekao sam joj da je mama ubijena, da je više nikada neće videti i da je sada na nebu. Obećao sam joj da ću je uskoro odvesti na majčin grob jer je ona to tražila.

Ovako počinje ispovest Zoran Marjanović, suprug pevačice Jelene Marjanović (33), koja je brutalno ubijena 2. aprila 2016. na nasipu u Borči, a ubica do danas nije pronađen.

- Veoma mi je bitan odnos s Janom, ali i njeno mentalno stanje. Svakog dana sam se plašio da od nekog drugog ne sazna istinu koja nam je upropastila život. Bilo mi je žao da je gledam i da na neki način svaki put izbegavam razgovor s njom o Jeci. Do sada smo joj govorili da je mama otišla da trči, da je nestala i da je tražimo. Stalno me je pitala kada ćemo je pronaći. Bilo me je i sramota njenih pogleda, jer sam nešto strašno krio od nje. Pre nekoliko dana rekao sam joj istinu - otkriva Marjanović.

On dodaje da mu je bilo mnogo teško da sa detetom razgovara o tome.

- Smatrao sam da treba sve da zna. Ispričao sam joj šta se sve dogodilo tog kobnog dana. Pitao sam je da li se seća kada smo bili na nasipu i kada je mama otišla da trči - objašnjava suprug ubijene pevačice i dodaje da mu je Jana rekla da se seća.

Potom je kazao da je ćerkici ispričao kako je mamu, kad je otrčala, susreo neki zlikovac i ubio je i da je ona sada na nebu.

- Odmah me je pitala da li je mama isto tako lepa i na nebu i kada ona može da ode tamo da je vidi. Objasnio sam joj da mi tamo ne možemo da idemo, ali da ona može nas da gleda odozgo i da je srećna onda kad smo mi veseli i nasmejani. Bila je tužna i, kako ne bi zaplakala, nastavio sam da joj pričam o tome da mama nije svojom voljom otišla, već da je taj zlikovac kriv za to - priča Zoran kroz suze i dodaje:

- Usledila je serija njenih pitanja. Želela je da zna kako zlikovac izgleda, kako se zove, gde je sada i zašto je ubio njenu mamu. Objasnio sam joj da ne znam mnogo toga, ali da će ga policija naći.


Zoran kaže da ga je ćerka pitala šta će biti s njim kad ga nađu, kao i da joj je objasnio da će nakon toga taj monstrum život provesti u jednoj maloj sobici potpuno sam. Uplakanih očiju devojčica ga je pitala šta to znači kad neko umre.

- Objasnio sam joj da, kad čovek umre, njegovo telo ostaje na zemlji i da se sahranjuje na groblju, ali da duša odlazi na nebo. Rekao sam joj da je mamino telo zakopano na groblju i da smo podigli veliki spomenik u obliku srca. Interesovalo ju je da li ona može tamo da ide - prepričava razgovor Marjanović.

On kaže da je mala Jana postavila pitanje koje ga je najviše zabolelo.

- Pitala je kada će ona da umre i da što pre bude sa mamom. Objasnio sam joj da ona prvo mora da završi školu, da se uda, rodi decu i da ostari i da će se to desiti tek kad bude stara. Rekao sam joj da mi svi moramo jednog dana umreti. Jana je pametna devojčica i verujem da sam samo uz Božji blagoslov uspeo sve ovo da joj objasnim - uveren je Zoran.

Kurir
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar