17°C

Beograd

Photo: Pixabay.com/Printscreen

Izvor: Blic.rs

UDARIO JE TEODORU NA PEŠAČKOM PRELAZU I OSTAVIO JE: PRETI MU ŠEST GODINA ROBIJE

Filipu I. (20) koji je automobilom na Košutnjaku udario godinu dana mlađu Teodoru R. prilikom čega je teško povredio, na teret se stavljaju dva teška krivična dela za koje je zaprećena kazna zatvora i do šest godina!

Stravična saobraćajna nesreća dogodila se 8. avgusta u Ulici kneza Višeslava u Beogradu, kada je Filip I. upravljajući automobilom "ford fiesta", na pešačkom prelazu oborio devetnaestogodišnju devojku, a onda pobegao s lica mesta. Svedoci su ispričali da je na Teodoru, dok je prelazila ulicu, naleteo automobil i otkinuo joj stopalo.

Filip I. je uprkos bekstvu sa lica mesta ubrzo pronađen i priveden. Na teret mu se stavljaju dva krivična dela - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

On je oba krivična dela priznao na salušanju, rekavši da je sa lica mesta pobegao jer se "uplašio kad je video šta je uradio"

Zbog ova dva krivična dela, Filip bi mogao da završi na višegodišnjoj robiji, pošto je za krvično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi Krivičnim zakonikom predviđena kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

- Vozač motornog vozila ili drugog prevoznog sredstva koji ostavi bez pomoći lice koje je tim prevoznim sredstvom povređeno ili čiju je povredu tim sredstvom prouzrokovao, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine. Ako je usled nepružanja pomoći nastupila teška telesna povreda povređenog lica, učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina - objašnjava se u članu 295 Krivičnog zakonika.

Pored toga, za drugo krivično delo, teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, zaprećena je kazna zatvora do tri godine, ali ako je to delo učinjeno iz nehata, učinilac bi se mogao kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

U pomoć pritrčali gosti i zaposleni kafane

SAZNAJTE JOŠ

ISPOVEST TANJE SAVIĆ O MUŽU KOJI JOJ JE OTEO DECU: Jecala u suzama i OVO poručila! (VIDEO)

BOL I JAUCI ZA MLADIM ŽIVOTIMA: Supružnici UGUŠILI četvoro dece, tela pronađena u garaži kuće!

Srbija sa četiri košarkašice u Evroligi, čeka se Vasić

Teodora je, podsećanja radi, pre nesreće bila u jednoj kafani na Košutnjaku, gde se provodila sa prijateljima i dečkom. Desetak minuta pre zatvaranja, društvo je krenulo kući a Teodora se uputila na obližnji parking.

Krenula kući na Petlovo brdo i dok je prelazila ulicu na nju je naletelo auto i teško je povredio.

- Vozač se nije ni zastavio i odjurio je dalje. Bila je u fluorescentno žutoj haljini i pravo je čudo kako je nije video na pešačkom - ispričali su svedoci nesreće.

Teško povređenoj devojci u pomoć su pritrčali zaposleni u kafani, jedan od njih joj je kaišem podvezao butinu kako ne bi iskrvarila

Hitna pomoć je ubrzo stigla na lice mesta i devojku prevezla u bolnicu gde se i dalje nalazi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar