29°C

Beograd

Danima ležao mrtav u snegu: Rođaci pronašli telo smrznutog čoveka, zbog stravičnog prizora ostali U ŠOKU!

Smrt Jovice Dimitrijevića (58) koji je pronađen mrtav u snegu nadomak sela Štrbovac u opštini Babušnica potresla je sve meštane, a njegovo telo pronašao je rođak koji je još u šoku zbog stravičnog prizora koji je zatekao.

U Višem tužilaštvu u Pirotu su rekli da je smrt nastupila zbog smrzavanja. Telo je pronađeno u jednom zaseoku oskrnavljeno, pa se pretpostavlja da su to učinile divlje životinje. Potraga za Dimitrijevićem je trajala dva dana, pošto su komšije primetile da ga nema kod kuće i prijavili njegov nestanak policiji.

Štrbovac je udaljen od Babušnice tridesetak kilometara. U selu stalno živi 27 starih meštana čiji je prosek starosti 80 godina i još desetak ljudi koji povremeno dolaze i žive u ovom planinskom selu. Jovica je živeo sam a sahranjen je na seoskom groblju.

Nesrećnog Jovicu slučajno je pronašao njegov rođak Mirko Miljković (55). Još uvek je u šoku od prizora koji je zatekao kad ga je pronašao zatrpanog u snegu.

- Izašao je iz kuće napolje i mislim da je 3-4 dana bio zavejan u snegu. Našao sam ga sasvim slučajno. Ne mogu da vam opišem prizor jer su mu ruke i lice bili oskrnavljeni. Živeo je sam u kući jer se nije ženio. Čuvao je četiri koze i živinu. Sahranili smo ga u subotu- jedva nam je u telefonskom razgovoru ispričao Miljković, dodajući da mu je vrlo teško da priča o ovoj nesreći u selu.

Miljković kaže da i pored toga što je put do sela čišćen i dalje ima puno snega.

- Teško se dolazi do sela i odsečeni smo od sveta, posebno što u selu živi malo ljudi, uglavnom starih - dodaje Mirko.

Meštanka Milovanka Ranđelović živi u Beogradu a poslednje tri godine je stalno u selu u kome čuva devedesetogodišnjeg oca Borisava Dimitrijevića.

- Prema nekim poslednjim podacima u selu stalno živi 27 ljudi, čiji je prosek starosti 80 godina i nas još desetoro koji ovde živimo povremeno- kaže Milovanka.

I njoj je jako teško da priča o smrti rođaka Jovice Dimitrijevića.

- Živeo je sam, nije se ženio. Ima brata koji živi u Kovačici. Primao je socijalnu pomoć. Nisam videla šta se desilo sa njim, ali rođak koji ga je pronašao smrznutog u snegu i ostali meštani kažu da je prizor bio strašan. Sahranili smo ga na seoskom groblju do koga se zbog snega teško dolazi. Kovčeg je vozio traktor dokle je mogao da ide putem a onda su do groblja kovčeg vozili na najlonu. Tu sliku nikada neću moći da zaboravim. Bilo je strašno- priča Milovanka.

Ona dodaje da je od Štrbovca sedam kilometara udaljeno selo Veliki Krčimir koje pripada opštini Gadžin Han.

- U naše selo u protekle tri godine koliko živim u Štrbovcu niko nije došao da pita kako ono malo meštana što je ostalo živi i da li im nešto treba. Nemamo prodavnicu a hleb i namirnice nam dovoze kombijem iz Babušnice- kaže Milovanka.

Selo Štrbovac je najzabačenije selo u babušničkoj opštini i do njega se veoma teško stiže i u letnjim mesecima, a kamoli zimi. Nalazi se na putu od Ljuberađe prema Gadžinom Hanu na obroncima Suve planine.

Blic
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar