29°C

Beograd

Photo: Pixabay.com/Printscreen

Izvor: Alo.rs

UŽAS! ZGRNULI MILIONE NA MRTVACIMA: Oštećeni i lekari

Grupa od 15 optuženih danas će sesti na optuženičku klupu Specijalnog suda u Beogradu zbog optužbe da je tokom 2017. od prodaje stanova pokojnika bez kučeta i mačeta na Voždovcu, Zvezdari i Novom Beogradu zgrnula oko 30.000.000 dinara!

Ova mafija je pomrsila konce i državi i budućim lekarima! Državi je ispred nosa otimala stanove pokojnika bez zakonskih naslednika, a novac od prodaje je stavljala sebi u džep, dok je Institutu za anatomiju "Niko Miljanić" Medicinskog fakulteta u Beogradu zakinula tela pokojnika za praktične vežbe anatomije!

Suđenje počinje pripremnim ročištem, koje će biti zatvoreno za javnost, na kojem će se optuženi kratko izjasniti o krivici. Biće utvrđeno koji će dokazi biti izneti tokom suđenja, a sud će posle toga zakazati glavni pretres, koji će biti otvoren za javnost i na kojem će optuženi moći detaljno da daju odbranu.

Optuženi su Zoran Ranković, Aleksandar Lalić, Vladimir Milanović, Goran Đurđević, Nikola Jolović, Darko Živković, Dragan Negovanović, Petar Miščević, Jožef Pavlov, Zićri Bašić, Nemanja Vučićević, Milanka Dulović, Snežana Đuručković, Darko Dulović i Igor Branković. Afera je isplivala na videlo 31. oktobra 2018. godine, kada je grupa uhapšena. Tužilac ih tereti da su imali razrađenu šemu i da su s lažnom dokumentacijom išli u Republički geodetski zavod i knjižili stanove na nekog od članova grupe ili na osobe povezane s njima, a onda ih prodavali ispod tržišne cene i bogatili se na račun dražve.

SAZNAJTE JOŠ

Dr Tiodorović UPOZORIO: Očekuje se PORAST BROJA ZARAŽENIH!

U Grčkoj 170 novozaraženih, preminulo sedam osoba!

Pitanje koje MUČI MNOGE: KAKO će korona tek da utiče na RAĐANJE?

KINEZI OTKRILI NOVI NAČIN PRENOŠENJA KORONE! SZO tvrdi kako je to NEMOGUĆE!

- Prema novom Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, fakulteti zdravstvene struke mogu da preuzmu telo kad umre osoba bez porodice, u slučaju kada niko ne preuzima telo iz kapele i ukoliko se osoba za života nije izričito, u pismenom obliku, tome protivila. Obuke budućih lekara na telima pokojnika mogu da traju najmanje dve godine, a onda sledi takozvana socijalna sahrana, pošto sve troškove snosi fakultet. Međutim, pogrebna mafija je dobijala dojavu čim umre neki usamljenik, pa je osim astronomske zarade na štetu države pomrsila konce studentima medicine i lekarima na specijalizaciji, jer nemaju dovoljno tela za praktične vežbe! Zakon propisuje da stanove u ovakvim slučajevima nasleđuju opštine ili Grad Beograd, ali su prevaranti uspevali da ih prodaju s lažnom dokumentacijom i da zarade na mufte! - kaže naš izvor upućen u ovu aferu. 

Među optuženima je i radnik pogrebnog preduzeća, koji je optužen da je grupi davao dojave čim umre Beograđanin bez naslednika. Policija je u stanovima optuženih našla falsifikovane ugovore o kupoprodaji, ugovore o otkupu stanova, potvrde da su stanovi u celosti isplaćeni i više desetina falsifikovanih pečata državnih institucija, kojima su overavali lažnu dokumentaciju!

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti