0°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Blic.rs

PONOVO OPLJAČKANA SRPSKA KUĆA NA KOSOVU: Četiri maskirane osobe pokrale jednu porodicu na krsnu slavu

Četiri maskirane osobe upale su jutros, oko tri sata iza ponoći u domaćinstvo porodice Vuksanović u Plemetini, većinski srpskom selu u opštini Obilić na Kosmetu i iz dvorišta im, baš na dan krsne slave Svete Petke, ukrali deo poljoprivredne mehanizacije i gorivo.

Prema rečima glave porodice, Veljka Vuksanovića, osim pet traktorskih akumulatora, lopovi su iz dvorišta ukrali i tonu nafte, 500 litara ulja, motornu testeru, aparat za varenje i još neke poljoprivredne alatke.

OVO ĆE VAS ZANIMATI

ALARMANTNO! EPIDEMIOLOG KON UPOZORAVA: VANREDNO STANJE jedino što može da nas spasi!

KRVAVI PIR U ČAČKU! BRAT NA BRATA: Krvnički ubio rođenog

SINIŠA MALI O POKRENUTOJ PETICIJI: Spremni smo da menjamo neke zakone,ali porez mora da se plati

DAČIĆ: Čekam da mi se predstavnici Evropskog parlamenta obrate radi dijaloga vlasti i opozicije

- Suština ove pljačke, kao i svih prethodnih napada na nas i našu imovinu, jeste namera ekstremista da nas zastraše da napustimo svoje domove. Jer, ako nam napadaju decu i kradu ono od čega živimo, logično je da ćemo morati da odemo - govore meštani Plemetine, revoltirani i zbog nedavnog pokušaja kidnapovanja srpskog deteta u ovom selu.

Vuksanovići su jedna od najimućnijih porodica u ovom mestu, koja živi od poljoprivrede, pišu "Novosti". Slučaj je prijavljen kosovskoj policiji, ali Srbi iz Plemetine ne veruju da će lopovi biti pronađeni, jer do sada nije rasvetljen nijedan napad, a samo ih je u protekla tri meseca bilo pet. Uz to, juče ujutru u Plemetini ukraden je i auto meštaninu Miodragu Daniću, što Srbi u ovom mestu karakterišu kao nastavak sinhronizovanih napada.

- Srbi na Kosovu i Metohiji godinama traže formiranje opštine Prilužje - Plemetina, kako bi naši sunarodnici u selima na potezu od Kosovske Mitrovice do Prištine bili u stanju da se na institucionalni način zaštite od lopova i nasilnika, i smatram da je vreme da se to pitanje realizuje - ističe Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar