Izvor:
26.02.2017 u 03:49
0

OSTAVILI HAOS IZA SEBE: Migranti uništili i zapalili salaš kod Subotice!

Migranti su potpuno uništili salaš suboričke porodice Gabrić, koji se nalazi nadomak srpsko-mađarske granice.

Zoran Gabrić kaže da je uništen enterijer u oba objekta, koji se nalaza na njegovom imanju.

"Situacija je tokom poslednja tri meseca, dok je napolju bilo hladno bila najgora, jer su se tu okupljali u većem broju, a kada smo obišli pre nedelju dana salaš, videli smo i da su prozori porazbijani, a sve od drveta je iskorišćeno za loženje, kaže Gabrić i pokazuje fotografiju objekta. Na zidu su inače ispisana imena Šamir, Ahmad, Alahudin, što svedoči delom o njihovom boravku", kaže naš sagovornik.

On dodaje da je prijavljivao policiji da su mi migranti na salašu, ali bez konretnog efekata.

"Rekli su mi da znaju za taj podatak, da su ih vraćali do Prihvatnog centra, ali da ponovo odu, da se vrate nazad. Mislim da su oni salaš ucrtali u svoj put kretanja, da tu mogu da se sklone od kiše, dok čekaju svoj red. Tu postoji i parasnička peć, koja se loži spolja, ali oni to ne znaju, pa su na sred prostorija ložili. Bio sam zapanjen količinom smeća, a šokiran nakon ulaska u kuću, koja je potpuno ruinirana. Vidljivo je da to nisu pojedinačni beskućnici, već da tu boravi više ljudi, a to su migranti kojima je to idealno sklonište, jer ne žele da budu u Prihvatilištu, pošto im je tu granica blizu", kaže Zoran Gabrić.

Iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja kažu da su svi migranti registrovani, da postoji evidenciju ko su migranti koji borave mimo kampova, ali nemoguće je u svakom momentu znati njihovo kretanje. –

"Rečeno nam je da treba policiji da prijavimo nastalu štetu, ali mi smo sada u čudu, da li sami da stražarimo u vikendici, jer verujemo da će se to ponoviti, dok se stanje sa migrantima ne reguliše. Verujemo da ih tu dovode možda i krijumčari, a rečeno nam je da i migranti podležu sankcijama za prekršaje kao i svi drugi građani, ali ne znamo ko će nama nadoknaditi štetu, kaže Gabrić.

kurir.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter