Izvor:
28.02.2017 u 04:29
0

KOMŠIJA ALBANAC SILEDŽIJA: Išamaro devetnaestogodišnju Srpkinju!

Devojku srpske nacionalnosti M.A. iz sela Gornji Livoč u opštini Gnjilane napao je danas meštanin Albanac A.I.

Policija je privela osumnjičenog i određen mu je pritvor od 48 sati. Kako je za RTV Kim iz Čaglavice izjavio regionalni portparol Kosovske policije Isemt Hašani, incident se dogodio danas, a osumnjičeni A.I. (1973) šamarao je devetnaestogodišnju M. A. iz sela Gornji Livoč.

Nakon prijave policiji, devojka je pregledana od strane lekara, a napadač je priveden.

„Napadač je muškarac, Albanac koji živi u istom selu u kom i žrtva. Prema izjavi žrtve osumnjičeni ju je udarao šamare“, izjavio je Hašani. Njemu je, kako nam je rekao Hašani, određen pritvor od 48 sati, a čitav slučaj će biti predat Sudu u Gnjilanu.

Roditelji napadnute devojke nisu hteli da govore pred kamerom, ali veruju da ovo nije bio napad na etničkoj osnovi, a istog mišljenja je policija.

"Apsolutno, ovaj slučaj nije povezan sa međuetničkim odnosima, jer već duže vreme u ovom selu nemamo takve incidente. Ova osoba je registrovana kao duševni bolesnik", dodao je Hašani.

Nakon ukazane medicinske pomoci, M.A je puštena kući, a protiv napadača je pokrenut krivični postupak. U ovom multietničkom selu trenutno živi 20 srpskih porodica, od 56 koliko ih je bilo pre 1999. godine.

Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter