Izvor:
28.02.2017 u 19:21
0

Rat za teritoriju: „FREESTYLER“ I „TILT“ ZAPALJENI ZBOG DUGOVA?

Podmetnut požar i bačena bomba na poznata dva beogradska splava "Freestyler" i "Tilt", šokirali su mnoge klabere i posetioce istih, ali ne i iskusne znalce ovdašnjih prilika u prestoničkom podzemlju.

Kriminolog Zlatko Nikolić rekao je da ovo nije novi rat za teritorije, jer je između raznih splavova tinjalo dosta toga, a sve je kulminiralo sa podmetnutim požarom na "Freestayleru" i bacanjem bombe na splav "Tilt".

"Takav scenario je već viđen u ttim krugovima, a svima u medijima i policiji je poznato, šta se na tim splavovima valja ili diluje, ko čini obezbeđenje i ko preuzima jedan ili drugi splav", rekao je Nikolić za HappyTv.

On je istakao da obezbeđivanje donosi značajno manje prihode, ali i da je to samo maska ispred onoga što se tamo zapravo radi…

"Policija će vrlo brzo otkriti ko stoji iz toga, siguran sam da ima čak i tačne podatke, jer i same "žrtve" vlasnici tih objekata znaju kome duguju i koliko novca. Ovo je zadnja poruka za njih do ubijanja", uverava poznati kriminolog.

Vlasnici spavova su jedna strana, a obezbeđenje radi nezavisno od njih i ima svoje vlasnike koji drže agencije za obezbeđivanje. Sukob između Vlasnika splavova i vlasnika agencija je moguć, ali ja on ne veruje da je to upitanju.

"Vidim da se radi o razračunavanjima među vlasnicima tih splavova i klubova u Beogradu. Nije logično da će vlasnici splavova, sukobljavajući se sa obezbeđenjem, "seći granu na kojoj sede", jer oni od toga zarađuju i od toga žive. Nema logike da bi tako ratovali", objasnio je Nikolić za HappyTV.

Rečna policija ne dežura 24 časa i ne može u svakom trenutku da zna šta se dešava na rekama, ali ima svoje obzervere, ili posmatrače u bitnim delovima.

"Ovi napadi sa nebranjene strane mogu biti za nauk policiji da postane još opreznija. Kriminalci razmišljaju uvek 24 sata ispred policije, tako da ne može državni organ da igra igru sa njima na način kao što to čine dve bande", zaključio je kriminolog Nikolić.

HappyTv
Foto: Twitter/blokvesti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter