Izvor:
01.03.2017 u 05:28
0

GLAS NADE: Javio se nestali radnik, vapi za pomoć! Čak 70 radnika ostalo blokirano u šumi!

Troje radnika Tehničko-remontnog zavoda u Kragujevcu koji se vode kao nestali su živi i čekaju da do njih stigne pomoć.

Kako javlja B92, od članova porodica radnika povređenih u požaru i eksplozijama je saznala da su oni u "jednom bunkeru" Tehničko-remontnog zavoda.

Prema rečima Ivane Kovačević, supruge Dejana, jednog od radnika koji još nisu bili izbavljeni iz kruga zavoda, sa ovom grupom je uspostavljen kontakt, javile su Večernje novosti.

Incidenti su se dogodili nešto pre 14 časova, nešto kasnije je potvrđeno da je poginuo potpukovnik Miroslav Perišić, a ministar odbrane Zoran Đorđević je izjavio da je spasilačkim ekipama nedostupan prilaz delu zavoda gde bi trebalo da se nalaze nestali.

U potragu za njima je uključen i robot.

Kako je nezvanično preneo B92 sa lica mesta, od porodica povređenih radnika koje se nalaze ispred Kliničkog centra u Kragujevcu, od nestalih je stigao telefonski poziv, nije poznato od koga i kome je bio upućen.

Navodno je u pozivu rečeno da se nestali nalaze u jednom od bunkera Tehničko-remontnog zavoda, ali više detalja o tome nema, niti su se zvaničnici oglašavali, što može da znači samo da je akcija potrage i spasavanja i dalje u toku.

Na bolničko lečenje je prebačeno 25 osoba, kako je ranije rečeno , tri osobe imaju "specifične povrede" zbog čega su iz Beograda u Kragujevac stigli i lekari sa Vojnomedicinske akademije.

Pored trojice radnika Tehničko-remontnog zavoda u Kragujevcu, koji su zarobljeni posle eksplozije, spasilačke službe tragaju za još 70 radnika, javlja RTS.

Kako se navodi, oko 70 radnika zaposlenih u zavodu, koji su se nakon prve eksplozije sklonili u šumu, potpuno su bezbedni ali su blokirani.

Radi se na njihovoj evakuaciji po grupama.

b92.net
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter