Izvor:
01.03.2017 u 19:31
0

PORODICE NESTALIH NA MESTU TRAGEDIJE: Ostalo je samo da se nadamo!

Stručne ekipe Vojske Srbije i dalje pretražuju uz pomoć specijalnih uređaja – robota i 4 drona – ruševine radionica u tehničko remontnom zavodu u Kragujevcu. Porodice trojice zaposlenih koji se vode kao nestali još uvek ne znaju kakva je sudbina njihovih najmilijih.

Kako je za „Blic“ izjavila porodica Željka Nikolića (45), koji je zaposlen kao pirotehničar, „jutros su bili u vojnoj ustanovi, ali osim uvida šta se radi nisu dobili nikakve preciznije informacije“.

– Ušli smo u krug Tehničko remontnog zavoda i videli ruševine. Posebno obučeni vojni stručnjaci ispituju teren. Problem je, rečeno nam je, u tome što je prilikom eksplozije kakva do sada nije zabeležena u zavodu, razbacano puno eksplozivnih i ubojnih sredstava na sve strane, pa je zbog toga i prilaz ruševinama otežan. Rekli su nam da je ostalo da čekamo dok se ne stvore uslovi da se dopre do mesta gde se nalaze nestali – kažu u porodici nestalog Željka Nikolića.

Inače, radnici zavoda su jutros došli na posao, ali je veći deo oko podneva pušten kućama, jer je u ovim uslovima teško obavljati bilo kakav posao.

Predstavnik ministarstva odbrane Mihailo Zogović i direktor KC Kragujevcu Predrag Sazdanović najavili su obraćanje novinarima oko 13 časova sa novim informacijama o stanju povređenih i radovima na potrazi za nestalim.

Inače, na VMA su prebačena dva povređena lica, dok je njih 23 ostalo na opservaciji u Kragujevcu.

Blic
Foto: Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter