Izvor:
02.03.2017 u 17:40
0

INSPEKTOR UHAPŠEN ZBOG MITA: Ojadio budžet i protivpravno prigrabio četiri i po miliona!

Bivši rukovodilac Građevinske inspekcije u Jagodini B. I. (62) uhapšen je zbog sumnje da je primao mito, trgovao uticajem i zloupotrebio službeni položaj.

Kako navode, sumnja se da je on od 2012. do 2014. godine zahtevao i primio novac od više lica sa područja Jagodine.

Iz policije ističu da je novac primio "kako ne bi izvršio službenu radnju koju bi morao izvršiti, odnosno doneo rešenje o obustavi radova i uklanjanju objekta čija je gradnja započeta bez predhodno izdate građevinske dozvole".

Po pribavljanju tehničke dokumentacije, kako se sumnja, "sumnjičeni je posredovao kod Odeljenja za urbanizam u Jagodini, radi ozakonjenja nelegalno izgradjenih objekata".

– Na taj način B.I. je sebi i drugim licima pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 4.436.427,74 dinara a budžet grada Jagodine oštetio za 3.329.427,74 dinara – navodi se u saopštenju.

Tanjug
Foto: Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter