Izvor:
04.03.2017 u 01:28
0

TUŽNA SUDBINA NASTRADALIH KRAGUJEVČANA: Istog dana se zaposlili, istog dana stradali, istog dana će biti sahranjeni!

Tragično nastradali radnici TRZ "Medna" kod Kragujevca, koji su se od 28. februara vodili kao nestali, a čija tela su juče pronađena u ruševinama bili su najbolji drugovi

Pirotehničari Željko Nikolić (45) i Dejan Kovačević (42) su se zaposlili u vojnoj ustanovi istog dana, i u njoj, nakon 24 godine, i poginuli.

Porodice stradalih pirotehničara, zavijene su u crno. U porodici Kovačevića, supruga Ivana je bila gotovo nema od bola.

Predstavnici vojske su u večernjim satima zakucali na vrata i saopštili mi da su u ruševinama pronađena tela. Uz to, rečeno nam je da mora da se uradi DNK analiza, kako bi se izvršila identifikacija, i to od brata mog pokojnog muža Dalibora, ili od njegovih roditelja. Nema reči koja može da opiše koliko nam je teško, ali, nakon tri dana agonije, neizvesnosti i čekanja, makar znamo ishod. Predpostavljala sam da će ovako da se završi, ali sam ipak gajila tračak nade da je živ, priča Ivana.

Porodice koje su od trenutka tragedije, od 15 sati i 19 minuta, kada je eksplodirao pogon za rasklapanje i uništavanje eksplozivnih sredstava, dok su radnici i vatrogasci pokušavali da ugase požar, bile u kontaktu, sada znaju jedno – sahraniće Dejana i Željka istog dana.

Vladika Šumadijski gospodin Jovan je pokrenuo inicijativu da im se održi zajedničko opelo. U Kragujevcu, petak je dan žalosti.Obojica su, i Dejan i Željko, za sobom ostavili decu, i neutešne familije.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, pronađena su tri tela na mestu razorne eksplozije, od kojih su juče izvučena dva, a treće će ispod ruševina biti izvučeno danas, jer je noć odložila ovu akciju.

Među trojicom nestalih, je i vojno lice, kapetan Darko Kostić. Inače, podpukovnik Miroslav Perišić, čije je telo pronađeno odmah nakon eksplozije, sahranjen je juče uz najviše vojne, državne i verske počasti. Posthumno ga je Šumadijska eparhija odlikovala ordenom Svetog Simeona Mirotočivog.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter