Izvor:
06.03.2017 u 15:48
0

Opet se kocka životom: DANILO IKODINOVIĆ IMA TRI PRIJAVE ZBOG PREBRZE VOŽNJE!

Danilo Ikodinović (41), bivši reprezentativac i vrhunski vaterpolista, mesecima je nedostupan državnim organima koji ga jure jer je u martu prošle godine kod Jagodine vozio brzinom od gotovo 150 na sat.

Taj prekršaj, zbog koga bi u državni budžet trebalo da plati 20.000 dinara, zastariće mu za devet dana. Proslavljeni sportista je 14. marta 2015 u okolini Jagodine automobil vozio brzinom od 50 kilometara veće od maksimalne dozvoljene brzine. Zbog tog prekršaja preti mu gubitak dozvole na tri meseca, novčana kazna od 20.000 dinara i šest kaznenih poena.

Ne znam o čemu pričate! Izmišljate neke prekršaje, nemate pametnija posla! Vozim "smart" koji ne može da razvije brzinu veću od 140 kilometara na čas. Taj auto, inače, pripada mojoj ženi, a poklonio joj je moj otac jer sam ja sirotinja – rekao je Ikodinović kada ga je pozvao "Blic" i pitao za prekršaje zbog suludih vožnji, te da policija skoro dve godine ne može da ga nađe na kućnoj adresi da bi mu uručila sudski poziv.

Ikodinović je naglasio da je on rođeni Beograđanin te da svako može da ga nađe.

Sve ste izmislili! A možemo da pričamo tek kada budu odgovarali oni koji su zgazili ljude – naveo je on.

Iako bivši reprezentativac u vaterpolu optužuje "Blic" da izmišlja prekršaje protiv njega, istina je da je Sud u Jagodini za prekršaje poslao zamolnicu kolegama iz Beograda da ga saslušaju jer je vešto izbegavao da se pojavi na sudu tako što nije primao sudske pozive.

Policiji je dat nalog da ga nađe na adresi na kojoj je prijavljen. U protekle dve godine policija je nekoliko puta odlazila na tu kućnu adresu, ali od Ikodinovića nije bilo ni traga, pa je moguće da je tu samo fiktivno prijavljen – kaže sagovornik "Blica" upoznat sa slučajem poznatog vaterpoliste.

Iako su velike šanse da će popularni Dača izbeći kaznu zbog prebrze vožnje kod Jagodine, verovatno će odgovarati zbog sličnih prekršaja u okolini Novog Sada i Kruševca.

Naime, u veoma kratkom roku, i to samo dva meseca posle prebrze vožnje u centralnoj Srbiji, saobraćajci su ga uhvatili da "divlja". Kod Novog Sada je vozio brzinom većom od 200 kilometra na sat, dva puta većom od dozvoljene, zbog čega može da ostane bez vozačke dozvole minimum osam meseci, a preti mu i "dobitak" 14 kaznenih poena i novčana kazna od 100.000 do 120.000 dinara. Ukoliko odbije da plati novac u republički budžet, ta kazna može da mu bude zamenjena sa 15 dana zatvora.

Kruševački sud za prekršaje, za razliku od jagodinskog, preko kolega iz prestonice i policije uspeo je da sasluša bivšeg vaterpolo reprezentativca, pa će po svemu sudeći biti kažnjen zbog prebrze vožnje. I iz prekršajnog suda u Novom Sadu u Beograd je takođe stigla zamolnica da kolege saslušaju Ikodinovića. Proslavljeni vaterposlista je, međutim, i po toj zamolnici nedostupan, jer ga policija nije našla na prijavljenoj adresi.

Jedva preživeo udes

Danilo Ikodinović je jedva ostao živ kada je je 27. juna 2008. izazvao tešku saobraćajnu nesreću u blizini Kaća. Ikodinović se tada motorom zakucao u "jugo" i ugrozio život Pajice Jovanovića, vozača automobila koji je takođe bio povređen. Ikodinović je mesec dana bio u komi i lekari su mu posle nekoliko operacija jedva spasli desnu ruku. Proslavljeni vaterpolista u momentu nesreće, kako je istraga pokazala, vozio je motor brzinom od 173 kilometara na sat, a u krvi je imao 1,73 promila alkohola. Kažnjen je osmomesečnom zabranom upravljanja motociklom i novčanom kaznom od 70.000 dinara.

Izvor: Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter