Izvor:
12.09.2017 u 16:46
0

Mikićevog ubicu snimile sigurnosne kamere!

Sve okolnosti pod kojima je u nedelju uveče ispred zgrade u kojoj je živeo likvidiran Aleksandar Mikić (32), iz leskovačkog sela Rudare, ukazuju na to da je ovo ubistvo izvršio profesionalac koji je u grad na Veternici najverovatnije došao sa strane. Svaki detalj "sačekuše" u Ulici Topličkog ustanka očigledno je bio pažljivo planiran, pa je pred policijom težak posao kako bi otkrila počinioce i naručioce ovog krivičnog dela. Zvaničnih informacija o tome šta se tačno događalo u nedelju oko 21 čas u centru Leskovca i dalje nema, a istražni organi su i u ponedeljak bili na licu mesta i ponovo pregledali Mikićev automobil u kome je bio u trenutku napada.

– Mogu samo da potvrdim da je jedna osoba nastradala upotrebom vatrenog oružja. Istraga je još u toku, pa zasada ne možemo da kažemo ništa detaljnije – rekao je Boban Zdravković, portparol Policijske uprave u Leskovcu.

Slično izjavu dobili smo i od portparola Višeg javnog tužilaštva Jasmine Arsić.

Prema nezvaničnim informacijama, Mikić je nastradao u klasičnoj "sačekuši" dok je sedeo u svom automobilu marke "alfa romeo" parkiranom ispred zgrade u kojoj je živeo. Njemu je, navodno, prišao nepoznati muškarac koji je imao kapuljaču na glavi i kroz otvoren prozor automobila u njega ispalio 16 metaka. Nezvanično smo saznali da je sedam hitaca završilo u Mikićevom telu, koje je poslato na obdukciju.

Napad su, navodno, zabeležile kamere video-nadzora, ali se na snimcima lice napadača ne vidi, jer ga je vešto skrivao rukom. Ubrzo posle ove pucnjave, samo nekoliko stotina metara dalje, na parkingu iza Tehnološkog fakulteta, zapaljen je automobil "reno megan" stranih tablica. Iako niko zvanično nije povezao ova dva događaja, iz više izvora saznajemo da je najverovatnije reč o vozilu kojim su napadač i njegov saučesnik pobegli s lica mesta. Automobil su zapalili benzinom kako bi uništili tragove zločina.

O mogućem motivu ovog ubistva u leskovačkoj čaršiji se samo nagađa. Mikić je u gradu važio za žestokog momka. Iz više izvora smo nezvanično saznali da je odranije poznat policiji. Navodno je sumnjičen i za umešanost u jednu otmicu, ali potvrdu ove informacije od nadležnih nismo dobili. Nastradali mladić se bavio ugostiteljstvom i bio vlasnik kafića u centru grada. Od tog posla je odustao pokušavajući da uđe u građevinske vode. Jedna od prvih njegovih investicija bila je rekonstrukcija i nadogradnja jednog objekta u Leskovcu i, navodno, zgrade ispred koje je ubijen. Deo istrage sigurno će ići u tom pravcu, ako se uzmu u obzir i nezvanična saznanja da mu je "zbog toga što se mešao u tuđe poslove" navodno prećeno.

izvor/vecernjenovosti

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter