Izvor:
26.09.2017 u 14:55
0

ZAPLENA NA GRADINI: Otkriveno neprijavljenih 73. 000 evra

Carinici su danas na graničnom prelazu Gradina na srpsko-bugarskoj granici, na izlazu iz zemlje, sprečili unos neprijavljenih deviza u iznosu od 73.000 evra,saopštila je Uprava carine.

Prekršaj je otkriven kada se za kontrolu prijavio tridesetogodišnji turski državljanin kao vozač mercedesa austrijskih registarskih oznaka putujući sa jednim saputnikom na relaciji Austrija – Turska,navodi se u saopštenju.

Na uobičajeno pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave za kontrolu odrično su odgovorili rekavši da imaju samo lične stvari.

Posle detaljnog pregleda automobila i prtljaga, u torbici na zadnjem sedištu, spakovano u dve crne čarape, pronađeno je 71.000 evra za koje se kao vlasnik prijavio vozač, a u novčaniku i džepu od jakne suvozača pronađeno je još 22.000 evra.

Kako putnici nisu posedovali potvrde da su novac prijavili pri ulasku u Republiku Srbiju, dozvoljeni iznos od po 10.000 evra im je vraćen, a ostatak je privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka,kaže se u saopštenju Uprave carine.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter